Diyarbakır'da dev narko terör operasyonu

/ Kaynak: İHA
Diyarbakır'da dev narko terör operasyonu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'ın Lice, Kocaköy ve Hani ilçeleri kırsalında, esrar üretimi yapılan alanlara yönelik, havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'ınLice, Kocaköy ve Hani ilçeleri kırsalında, esrar üretimi yapılan alanlara yönelik, havadan ve karadan operasyon başlatıldı. nbsp;Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yoğunluklu olarak Lice ilçesi güneyinde ve Kocaköy ile Hani ilçelerinin arasında kalan bölgede bulunan 6 köyün civarındaki arazide ormanlık alanların içinde bulunan vadilerde, suç gruplarının denetiminde esrar üretimi yapılan alanlara yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Operasyon öncesi Diyarbakır İl Jandarma İstihbarat ve KOM Şubesinin çalışmaları sonucu yasadışı ekim yapılan alanlar teknik imkânlar kullanılarak belirlenmiştir. İstihbari çalışmaya MİT Bölge Başkanlığınca da destek sağlanmıştır. Elde edilen tüm istihbari bilgiler Jandarma Bölge Komutanlığı'nca değerlendirilerek tespit edilen alanlarda esrar üretmek maksadıyla örgütlü olarak ekilen alanlara yönelik olarak hava destekli operasyon planlanmıştır. Operasyona Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Taburu, Silvan Jandarma Komando Alayı, Mardin Jandarma Özel Harekat Bölüğü, Geçici Köy Korucu operasyon timleri olmak üzere toplam 40 tim kuvvet katılmaktadır. Operasyona Jandarma Bölge Komutanlığı'nca taarruz helikopter kolu, 2 adet Skorsky tipi helikopter ile havadan, 13 adet kirpi ve 20 adet Kobra tipi zırhlı araçlar ile karadan destek sağlanmaktadır. Operasyon ile ilgili tüm soruşturma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın narko-terör dosyası kapsamında talimatları doğrultusunda yürütülmektedir. Operasyonda gerek güvenlik tedbirlerinde gerekse narkotik madde mücadelesinde olmak üzere toplam 800 personel görev almaktadır" denildi.
##tgvideo##
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...