BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çinliler, Türk zeytini ve zeytinyağı yiyecek

Çinliler, Türk zeytini ve zeytinyağı yiyecek

Çin’in 10 yıl önce 400 ton olan zeytinyağı tüketimi 12 bin tona çıktı. Çin’de 2012 yılında tüketimi 65 bin tona çıkarmak isteyen Zeytinyağı Tanıtım?Grubu, Çin yemeklerini zeytinyağı ile yaptı



Türk zeytin ve zeytinyağı üreticileri, hedef pazar olarak belirlediği Çin’de tanıtımlarını hız kesmeden devam ettiriyor. 3-7 Kasım 2010 tarihleri arasında Çinli zeytinyağı alıcılarını Türkiye’de ağırlayan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), 10 Kasımda başlayan ve Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen FHC 2010 (Food&Hospitality in Chine) fuarında gövde gösterisi yaptı. Fuar çerçevesinde Çin yemeklerini zeytinyağı ile hazırlayan üreticiler, zeytin ezmesi ve zeytinyağı ile hazırlanan Türk makarnasını da ziyaretçilere tattırdı. Çin’in 10 yıl önce 400 ton seviyesinde olan zeytinyağı tüketiminin 2010 yılında 12 bin tona ulaştığını belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Eşbaşkanı Metin Ölken, “2012’de Çin’in zeytinyağı tüketiminin 65 bin tona ulaşması bekleniyor. Çin, zeytinyağını tanıdıkça seviyor. Bu büyük pazarda Türk zeytinyağının tanınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi. ŞİMDİDEN ÇALIŞIYORUZ Bugün Çin pazarı için İspanyol ve İtalyan firmalarına göre Türk firmalarının fiyat tutturmada zorluklar yaşadığını da söyleyen ZZTK Eş Başkanı Metin Ölken, “Ancak, önümüzdeki 2-3 yıl sonra Türkiye’nin zeytinyağı rekoltesinde büyük artışlar olacak. O zaman hem fiyat tutturabilir hale geleceğiz, hem de bu pazar devasa hale gelmiş olacak. O zaman Çin pazarında olabilmek için şimdiden çalışıyoruz” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT