Havalar daha da ısınacak

/ Kaynak: AA
Havalar daha da ısınacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye yarından itibaren sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek.

Türkiye yarından itibaren sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek. nbsp;Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının bu hafta sonundan itibaren artarak önümüzdeki hafta boyunca iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede olmak üzere normallerinin 4 ila 8, doğu bölgelerde ise 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. nbsp;Önümüzdeki hafta beklenilen en yüksek hava sıcaklığı Ankara'da 35, İstanbul'da 34, İzmir'de 36, Antalya ve Manisa'da 37, Adana ve Diyarbakır'da 38, Şanlıurfa ve Aydın'da 40 derece olacak.Hava sıcaklıklarının Haziran ayı sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenildiğinden yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı bulunan yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...