Brezilya'da özel kuvvetler devrede

Brezilya'da özel kuvvetler devrede

DÜNYA Haberleri

Brezilya'da hükümet, polis ve göstericiler arasında dünya kupası harcamaları nedeniyle devam eden çatışmaları kontrol altına almak için özel timi devreye soktu.

Brezilya'da hükümet, polis ve göstericiler arasında dünya kupası harcamaları nedeniyle devam eden çatışmaları kontrol altına almak için özel timi devreye soktu. nbsp;Halen devam eden konfederasyon kupasına ev sahipliği yapan şehirlerden birisi olan ülkenin kuzeydoğusundaki Fortaleza'da yaşanan çatışmalarda en az iki kişi yaralandı. nbsp;Özel tim kuvvetleri kendilerine taşlarla saldıran sayıları 10 bine yakın göstericilere göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle müdahale etti. nbsp;Brezilya'da gösteriler ilk olarak Sao Paulo'da toplu taşıma araç biletlerine yapılan zamlar nedeniyle başlamış, rüşvetçiliğe karşı duyulan nefret ülke çapındaki gösterileri ateşlemişti. Yüz binlerce Brezilyalı Konfederasyon ve Dünya Kupası için ayrılan 15 milyar doların sosyal programlara harcanmamasını protesto ediyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...