Rüzgâr enerjisi 1,2 milyon aileyi aydınlatacak

Düzenleyen:
Rüzgâr enerjisi 1,2 milyon aileyi  aydınlatacak

Ekonomi Haberleri

Yenilenebilir enerjide geçilen yeni model ile güneşten sonra rüzgârda da çalışmalar hız kazanırken Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven’den önemli açıklamalar geldi.

Osman Çobanoğlu ANKARA - Ataseven, bin megavatlık rüzgâr santrali ile yaklaşık 1 milyon 200 bin haneye elektrik sağlanabileceğini söyledi. 1,2 milyar dolarlık söz konusu YEKA projesi için 22-27 Temmuz tarihleri arasında teklifler alınacağını hatırlatan Ataseven “Bir ay içerisinde biz bu tekliflerin sonuçlandırılmasını öngörüyoruz. 2020’nin ortasında da 7 bölgedeki projelerin lisanslanmış olması bekleniyor. İnşaatın yaklaşık 3 yıl süreceğini öngörürsek aslına bakarsanız bu projelerin nihai olarak işletmeye girmesi 2023’ün ortalarını bulacak” ifadelerini kullandı. Belirlenen bölgelere ilişkin kapasiteler hakkında bilgi veren Ataseven “700 megavatı Edirne-Kırklareli-Tekirdağ’da. Ankara-Çankırı-Kırıkkale için 200 megavat, Kayseri-Niğde için 200 megavat, Sivas için 200 megavat, Malatya için 150 megavat, Bilecik-Kütahya-Eskişehir için 150 megavat, Burdur-Denizli-Uşak için de 100 megavat olmak üzere toplamda bin 700 megavatlık bir kapasite tahsisi öngörülüyor” diye konuştu. 1 milyon 200 bin hanenin elektriğinin buradan karşılanacağına dikkat çeken Ataseven, şartnamede santralin yüzde 65’inin yerli olması şartının arandığını ayrıca ihaleyi kazanan firmanın 10 yıl boyunca 50 milyon dolarlık bir AR-GE yatırımı yapacağını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...