Hikmet Karaman, 'Gidenlerin yeri dolacak'

Hikmet Karaman, 'Gidenlerin yeri dolacak'

SPOR Haberleri

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Yönetim Kurulu ile bu akşam yapacakları görüşmenin ardından transferin netleşeceğini belirtti.

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Yönetim Kurulu ile bu akşam yapacakları görüşmenin ardından transferin netleşeceğini belirtti. Edu, Ferdinand ve Vederson'un yerini dolduracak transferler yapmaları gerektiğini belirten Hikmet Karaman, ayrıca Ozan İpek'e ayrı bir şans verdiklerini oynamak istiyorsa, asılı olan formayı alması gerektiğini dile getirdi. nbsp;Bursaspor'un, Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunun hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde yaptığı ilk çalışmayla başladı. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Hikmet Karaman, "Kongrenin ardından başkanımız ve yönetim kurulumuz kısa mesafede çok çabuk yol kat etmek gerektiğini biliyoruz. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Bu akşamki antrenmanın ardından başkanımız ve yönetim kurulumuz ile toplantı yapacağız. Bu görüşme sonucu transferler netlik kazanacaktır. 15-20 güne yakın alt yapı ve kiralıklar ile birlikte antrenman yaptık. Onları da çağırsak 61-62 kişi olacaktı. Bizim düşüncemiz sürekli gelip daha sonra kiralık giden oyunculardan eğer faydalanacağımız varsa A takımda kalması. Faydalanamayacaksak bir şekilde anlaşıp gitmelerinde kolaylık gösteririz" dedi.
"OZAN OYNAMAK İSTİYORSA ASILI OLAN FORMAYI ALACAK"
Ozan İpek ile ilgili de görüşlerini aktaran Karaman, "Ozan'a ayrı paragraf açtık. Bundan önceki performansı ve yaşanan olayları göz önüne almamız gerekiyor. Mersin'e gittiği zaman yaşadıkları önemli. Çalışmalarda yardımcı hocalardan aldığımız rapor istekli ve iyi niyetli olduğu ve oyuncunun iyi yaklaşım gösterdiği yönündeydi. Bundan önce yaşanan olaylara değinmek istemiyorum. Ozan ile görüşme yaptık. Ayrı antrenman programına tabi tutulacak. Forma orada asılı. Giymek istiyorsa giyecek. İstemiyorsa giyemeyecek. Bir şans vermeyi uygun gördük. Bundan sonrası için kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu.
"EDU, FERDİNAND VE VEDERSON'UN YERİNİ DOLDURMAMIZ GEREKİYOR"
Transfer ile ilgili de açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı açıklamalarını şöyle sürdürdü: nbsp;
"Aramıza 1-2 tane katılacak oyuncu olabilir. Başkanımız ve yönetim kurulu yaptığımız görüşmelerde takıma önemli isimlerin kazandırılması gerektiği belirttik. Kiralık olan Edu, Anton ve ameliyat olan Vederson gibi oyuncuların yerini doldurmak gerekiyor. Vederson'un 7-8 hafta olmayacağı söylendi. Bu çok uzun bir süreç. Olumlu veya olumsuz yanıt vermedik. Bu 3 futbolcunun yerinin mutlaka dolması gerekiyor. Ondan sonra transferi düşünürüz. Detaylı bilgiyi yönetime sunacağım. Arjantin'den gelen oyunculara 2 buçuk gün yol izni verdim. Pazar gününden itibaren burada olacaklar. Milli Takımında görev yapan Pinto'ya 2 gün dinlenme izni verdim. Carson ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor."
"AVRUPA LİGİ'NDE GRUPLARA KALMAK İSTİYORUZ"
Bu sezondaki hedeflerini anlatan Karaman, "Birinci hedefimiz Avrupa Kupaları'nda mutlak suretle gruplara kalmak. Hedef nereye kadarsa gitmek istiyoruz. Bunun için biz hazırız. Şampiyonlar Ligi'de olabilir. UEFA Kupası ile Şampiyonlar Ligi arasında güç ve kalite olarak çok farklı. Bütün bunlara rağmen transferde olumlu adım atmalıyız. Ligde de ilk dördü ve şampiyonlukları kovalayan yapıya sahibiz. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Alt yapımızdan 15 oyuncuyu A takıma kattık. Bunların en az 5-6 tanesi A takımda yer alacak güçte. Bu oyuncuları da takıma kazandırmamız gerekiyor." nbsp;
"AKILLI İNSANLARIN BUNLARI TARTIŞACAK KAPASİTESİ YOK MU?"
Yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili de görüşlerini belirten Karaman, "Türkiye'de bütün takımlar 10-12 yabancı oyuncu ile hareket ediyor. Ellerindeki 6-7 oyuncu ne olacak? Her sene statü değişikliğinin olması nedir? Play-Off ligi geliyor, normale dönüyor. Bu ülkenin akıllı insanlarının bunları tartışacak kapasitesi yok mu? Bursaspor açısından baktığım zaman Türkiye Ligi'nde iki tane, üç tane kulüp yok. Bizim 11 yabancımız var. Ekonomik ve başarı anlamda elimizde tutacağımız oyuncular var. Kulüpler bu oyuncuları nasıl ayıracak. Bunların zorlukları var" diyerek noktaladı.
RECEP ALTEPE, BAŞARI DİLEDİ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor'u ziyaret ederek 2013-2014 sezonu için başarı temennisinde bulundu. Yeni seçilen Erkan Körüstan yönetimi ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha sonra yeşil beyazlı yöneticilerle birlikte çalışmayı izledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...