Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Daha çok taşıyor daha az yakıyor!

Düzenleyen:
Daha çok taşıyor daha az yakıyor!

T-Otomobil Haberleri

Yakıt sarfiyatında iddialı Scania’lar, 2 milyar avroluk yatırımla üretimine başladığı yeni nesil araçlarda, yüzde 5 daha az yakıyor

Ali Çelik İSTANBUL 
Ünlü İsveçli üretici Scania, 10 yıl süren AR-GE çalışmaları, 2 milyar avro yatırım, 10 milyon kilometrenin üzerinde test sürüşü ve 40 adet kamyonun kullanıldığı çarpışma testleri sonucu geliştirdiği yeni araçlarını Türkiye pazarına sunuyor. Yeni modelde efsanevi T-şeklindeki ön yüzü büyük ölçüde Scania’ların, kabin, motor, güç ve aktarma organları tamamen yenilenmiş.
 Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, İstanbul Park’ta gerçekleşen test sürüşü etkinliğinde yaptığı açıklamada “Ağır vasıta sektöründe ihtiyaçlar, rekabet şartları ve maliyet beklentileri değişiyor. Artık standart bir araçla iş yapma dönemi sona eriyor. Bu yüzden Yeni nesil Scania’yı sadece bir araç değil, müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel tasarlanan hizmet paketleri ile eksiksiz bir taşımacılık çözümü olarak görüyoruz. Hâlen piyasadaki mevcut kabin araçlarımızla birlikte, Türkiye’de önemli bir pazar payı elde edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Scania, yeni araçlarıyla birlikte 13 litre, 500 bg’lik motorunu da piyasaya sürüyor. Yeni motorda Euro 6 emisyon değerleri, yüzde 100 SCR sistemi ile sağlanıyor. Vites değişim süresini yarı yarıya azaltan yeni tam otomatik opticruise vites kutusu sürüş konforunu en üst noktaya çıkartıyor. Scania’nın 13 litrelik motor serisi 370 beygir gücünden başlayıp 410, 450 ve 500 beygir gücüne kadar alternatiflerden oluşuyor. 16 litrelik motorların güç seçenekleri ise 520, 580 ve 730 beygir.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...