Brezilyalılar yeni gösteri hazırlığında

/ Kaynak: AA
Brezilyalılar yeni gösteri hazırlığında

DÜNYA Haberleri  / AA

Brezilya sokaklarında günlerdir kamu hizmetlerinin yetersizliğini ve yolsuzluğu protesto eden halkın yeni gösteri hazırlığında olduğu bildirildi.

Brezilya sokaklarında günlerdir kamu hizmetlerinin yetersizliğini ve yolsuzluğu protesto eden halkın yeni gösteri hazırlığında olduğu bildirildi. nbsp;Ülkenin 80'den fazla kentinde bugün için yeni gösteriler planlanırken, en kalabalık ve en etkili gösterilerin Rio de Janeiro ve Sao Paulo'da yapılması bekleniyor. nbsp;Brezilya'da toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın tetiklediği ve giderek kitlesel bir eyleme dönüşen gösteriler geçen haftadan bu yana ülke genelinde yüz binlerce kişiyi sokaklara dökmüştü. nbsp;Ülkedeki bazı yerel yönetimler metro ve otobüs bileti zammı konusunda geri adım atmış, ancak halkın zam protestosunun ötesine geçen tepkisi, polisin göstericilere sert müdahalesi ve basının olayları yansıtma biçiminin de etkisiyle daha da büyümüştü.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...