BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Hastalıkların doğal ilacı bal

Hastalıkların doğal ilacı bal

Şifa kaynağı bal, ağrı dindiriyor, öksürük kesiyor, iştah açıyor, balgam söktürüyor, zekâyı geliştiriyor, akciğer yaralarını iyileştiriyor...



Hayat için gerekli vitamin, mineral, amino asit ve enzimler içeren balın, enerji kaynağı ve besleyici özelliğinin yanı sıra yara ve yanıkları iyileştirdiği, kabızlığa iyi geldiği bildirildi. Balın iyi geldiği rahatsızlıklar ve uzman tavsiyeleri şöyle: Bilhassa yatağa yatınca başlayan kuru öksürüğe bal ile yapılan şerbet iyi gelir. Bilhassa sıcak suyun içine katılarak yapılan bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir. Bal, limonla veya sütle içilirse nezlenin geçmesini sağlar. İYİ BİR KORUYUCU Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde bakteri, mantar oluşmaz. Birçok gıda içinde bozulmadan saklanabilir. Baldaki şeker emilimi en kolay olan şeker olması ve hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer. Ve midedeki fazlalıkları dışarı atar. Balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı birkaç dakika içinde dindirmeye başlar. GÖZE DE FAYDALIDIR Gözün görme gücünü arttırır. Nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar. Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir. Diğer şekerlerin aksine okisjen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik vermesiyle kalp hastalarına faydalıdır. İŞTAHI DA AÇAR Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir. Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır. Alerjik vakalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak bir alternatif tedavidir. İhtiva ettiği A,B,C ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir. CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir. Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır. Vücuda bal ile masaj yapılırsa cilt yumuşar. Yüze maske şeklinde sürülürse cilde canlılık verir ve tazeler. Saçları besler. Saça sürülürse saçları yumuşatır. Besler, uzatır, parlaklık ve canlılık kazandırır. SAĞLIK OLSUN Günde iki buçuk gram tuz yeter... Türkiye’de kişi başına, sağlıklı bir kişinin günlük alması gereken tuz miktarının tam 6 katı tuz tüketildiği, bunun da bir çok hastalığa davetiye çıkardığı bildirildi. Doç. Dr. Sedat Üstündağ, Türkiye’de sağlıklı bir bireyin alması gereken 2.5-3 gram tuz miktarının, tam 6 katı fazlasının tüketildiğini söylerken, “Bizim vücudumuz ilk insana göre programlanmış. O sırada tuzlu yiyecek falan yok. Sabah uyanıyorsunuz, av peşinde koşuyorsunuz. Avladığınız ette ne kadar tuz varsa sadece o kadar tuzu alıyorsunuz. Günde sadece 2 buçuk gram tuz alınması gerekirken, Türkiye’de günlük kişi başı 18 gram tuz alınıyor. Vücudumuz yoruluyor, suyla doluyor, böbreklerimize fazla yük biniyor’’ dedi. Doğal besinlerde var olan tuzun yeterli olduğunu, bunun dışında daha fazla tuz kullanımının sağlık açısından büyük problemler doğuracağının altını çizen Üstündağ, “Tuzsuz pişirilmiş bir tabak ıspanaktan bile günlük tuz ihtiyacımızı karşılayabilecekken, biz hâlâ yemeklere tuz atıyoruz’ diye konuştu. PÜF NOKTASI... Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın. Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak. İNCİ “-Lifli (posalı) besinler, midenin boşalma hızını ve ince bağırsaklardan glikoz emilimini yavaşlatarak kan şekerini dengelemektedir. Aynı zamanda kan kolesterolü ve kan basıncını da arzu edilen seviyelerde tutmaya yardımcı olmaktadır. Midede su ile birlikte şişerek tokluk hissi vermektedir. Bu sebeple lifli besinlerin tüketimi arttırılmalıdır...” (...Züleyha Kaplan / Beslenme ve Diyet Uzmanı) SİZDEN GELENLER ASLIHAN PAŞAHAN Dilerim yeni yaşında mutlulukların en güzelini yaşar, başarı merdivenlerini rahatlıkla tırmanırsın ve dilerim yüzün hep güler, neşeni hiç yitirmezsin. Sevgi dolu kalman ve mutlu olman dileğiyle... Doğum günün kutlu olsun! (...Mehpare & Ergün çiftinin albümünden) TAVSİYENİZ... - (...Esma Nur Hanım’ın damak zevki) KOLAY PİZZA Malzemeler: * 3 yufka * 50 gr tereyağı * 1.5 çay bardağı süt * 1 yumurta. Sos için: * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı kekik * 1/4 çay bardağı ayçiçeği * Tuz. Üzeri için: * 3 sosis * 1 kırmızı biber * 2 sivri biber * 10 kiraz domates * 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı: Tereyağını eritin. İçine süt ve yumurta ekleyip hafif çırpın. Fırın tepsisini yağlayın. 1 yufkayı tepsiye yayın ve üzerine yumurtalı harçtan dökün. İçine diğer yufkaları yine harçla ıslatarak gelişi güzel yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı düzgünce içeri doğru kapatın. Kalan harcı üzerine sürün. Sos için, salça, yağ, kekik ve tuzu karıştırın ve bunu yufkanın üzerine yayın. İnce dilimlenmiş sosisleri, küp doğranmış kırmızıbiberi, sivri biberleri ve domatesleri yufkanın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yufka alttan hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynir eriyinceye kadar pişirip fırından çıkarın. Dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun. TAVSİYENİZ... - (...Hamit Güner’in sağlık tavsiyesi) ÖKSÜRÜK İÇİN Uzun süredir çektiğim öksürük problemini bir uzmanın tavsiyesiyle atlattım... Benzer sıkıntısı olanların işine yarayabilir; 1 litre suyun içine, ince dilimlenmiş 1 adet elmayı kabuklarıyla birlikte atın. Haşladıktan sonra çay gibi sıcak olarak için. Öksürüğünüzün birden kesildiğini göreceksiniz... Şifa olsun.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 103912
    % -2.19
  • 3.9233
    % 1.34
  • 4.6062
    % 0.86
  • 5.1939
    % 1.48
  • 161.198
    % -0.08
 
 
 
 
 
KAPAT