BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Vücudun koruma kalkanı Adaçayı

Vücudun koruma kalkanı Adaçayı

Bu harika bitki, sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendirir, kalp krizi tehlikesini azaltır ve kötürümlüklerde çok yararlıdır.



Bitki Uzmanı Zehra Babürşah, ‘Adaçayı’nın sayısız faydalarını anlatırken, Vücut için ne kadar yararlı olduğu modern tıp tarafından da kabul edilen adaçayı, özellikle gece terlemesine sebep olan hastalıkları iyileştiriyor ve bu hastalıkla el ele giden aşırı güçsüzlüğe, canlandırıcı etkisi sayesinde son veriryor. Pek çok doktorun, ada çayının değerli özelliklerini artık iyice tanımış olduklarını dile getiren bitki uzmanı Zehra Babürşah, adaçayının sayısız faydalarını anlatırken,”Omuz kramplarında, omurilik rahatsızlıklarında, beze hastalıklarında ve organ titrekliklerinde büyük bir başarıyla kullanıyorlar. Bu hastalıklarda, günde 2 su bardağı çay yudumlanarak içilmelidir” dedi. KARACİĞER DOSTU Babürşah, bu harika bitkinin faydaları konusunda şu bilgileri verdi: “Adaçayı, hasta karaciğeri de çok olumlu etkiler, onunla ilgili tüm rahatsızlıkları giderir ve gazları yok eder. Kan temizleyici etkisi vardır. Solunum organlarını ve mideyi balgamsı salgılardan temizler, iştah açıcıdır. Mideyi ve bağırsakları rahatlatır, gazların dışkılanmasını sağlar. Kramp çözücü etkisi sayesinde, ishalde çok rahatlatıcıdır. Böcek sokmalarında, sokulan bölgeye adaçayı yaprağının tozu uygulanır. Ada çayı dıştan uygulandığında (Çalkalama ve Gargara), bademcik iltihabı, boğaz hastalıkları, diş iltihaplanmaları, yutak ve ağız boşluğu iltihaplanmalarında veya ülserlerinde özellikle önerilir. Eğer zamanında adaçayı kullanılmış olsaydı, pek çok çocukta ve yetişkinde bademcik ameliyatına gerek kalmayabilirdi. Bedenimizdeki, zehirli maddeleri yakalayan ve zararsız hale getiren bademcikler alındığında, ağızdan giren zararlı maddeler doğruca böbreklere ulaşırlar. YORGUNLUĞUN İLACI Ada çayı, sallanan dişlere, dişeti çekilmesine ve kanamasına karşı da (Çalkalama ve Gargara) başarıyla kullanılabilir veya bitki çayına batırılan pamuk hasta bölgelere uygulanır. Ayrıca dıştan kullanımda da, gargara ve çalkalamaların yanısıra yara kompresi olarak da kullanılabilir. Sinirli ve yorgun olan kişiler ve dölyatağı (rahim) hastalığı çeken kadınlar arada sırada ada çayı oturma banyoları almalıdırlar. Zayıf ve güçsüz çocuklara balla tatlandırılarak içirilir. Bu çay, tahriş kaynaklı öksürüklerde de başarılıdır.” Sağlık Olsun 45 yaş üzerinde her gün bir aspirin Oxford Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, 45 yaşın üzerindeki herkese her gün küçük dozda aspirin şart olduğu belirtildi. Oxford Üniversitesi’nin yaptığı bu araştırma ünlü tıp dergisi Lancet de yayınlandı. Uzmanlar, araştırmaya göre, kalp hastalıkları ve kanserden korunmanın yollarının aspirine bağlı olduğunu bildirdi. Akademisyenlerin söylediğine göre beş yıl boyunca günde 75 miligram aspirin kullanan deneklerde, bağırsak kanseri riski dörtte bir oranında, bu hastalıktan ölümlerin oranı da üçte bir oranında azaldı. PÜF NOKTASI... > Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız. Çelik esyalarin, biçaklarin parlatılmasında kullanabilirsiniz > Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. İNCİ “-Hamilelikte grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitki çayları tüketilebilir. Anne adayları, bebeğin de sağlığını olumsuz etkilemeyecek bazı bitkileri tüketebilir. Günde iki fincandan fazla olmamak şartıyla bitki çayı içmek sağlıklı bir seçenektir...” (...Op. Dr. Eylem Şeker Arı / Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı) SİZDEN GELENLER Albümünüz HOŞ GELDİN CEREN BEBEK Akarçeşme A.Ş çalışanlarından Ali Kemal Türüdü’nün ailesine Ceren bebek de katıldı... Yavruya hoş geldin diyor, hayırlı bir ömür diliyoruz... Tarifiniz - (...Necmiye Bayrak’ın damak zevki) TEPSİDE KATMER * Yarım paket yaşmaya * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çorba kaşığı şeker * Yarım paketten biraz fazla margarin * 1 yumurta (sarısı üzerine) * 1.5 su bardağı sıcak su * Un Hazırlanışı: Yarım su bardağı kaynar suyu yoğurma kabına alalım, mayayı ekleyip eritelim. Üzerini az unla kapatıp 15 dakika dinlendirelim. Kalan sıcak suyu, unu, tuzu ve şekeri ilave edip yoğuralım (Hamur cıvık ise un ekleyebiliriz). Kabın kenarlarında kalan unu da elimizi ıslatıp toplayalım, hamur yapışmayana kadar yoğurmaya devam edelim. 14 tane parça koparıp unlu yere yuvarlayıp koyalım. Tepsiyi yağlayalım, unladığımız parçaları tepsi büyüklüğünde unlayıp açalım. Üzerine yağ sürüp üst üste koyalım, tüm parçalar bitince kalın bir rulo yapalım. Ruloyu çekiştirip uzatalım, içe doğru kıvıralım (Gül şeklinde). Tepsiye alıp üzerine bastırarak tepsi büyüklüğünde yayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkarınca dumanı biraz çıktıktan sonra üzerini örtüp dinlendirelim. Afiyet Olsun Elişiniz... - (...Aslıhan Koçer Hanım’ın el emeği) MOTİFLİ ŞAL 300 gram ip, 3 numara tığla yapacağınız şalımız motiflerden oluşuyor ve motiflerimiz kare oluyor. İki renkli ip kullanacağız. Beyaz, siyah, lacivert, beyaz, turuncu, kahverengi; canlı renkler isterseniz yeşil, sarı, turuncu, sarı aynı tonlarda isterseniz açık koyu lila, açık koyu pembe; Arzu ettiğiniz renkleri kullanabilirsiniz. Motifimize başlamak için önce 10 tane zincir yapıyoruz ve içini üçer dolgu yapıp 2 zincir ile dolduruyoruz. 8 tane dolgu olacak şekilde bitiriyoruz. Ve sonra dolguların arasındaki zincirlere bir sık iğne yapıyoruz birine 15 tane zincir yapıp tekrar aynı yere batırıyoruz. Bu şekilde uzun uzun 4 zincir oluşacak. Ondan sonra kullanacağımız ikinci rengi bağlıyoruz ve devamını onunla yapacağız. Kolay gelsin.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT