Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan, bugün üye oluyor

Düzenleyen:
Erdoğan, bugün üye oluyor

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu 21 Mayıs’ta gerçekleşmesi öngörülen olağanüstü kongre tarihini oyladı ve oy birliğiyle durumu kesinleştirdi.

İsmail Sonsuz ANKARA
Türkiye, Mayıs ayına yoğun bir siyaset gündemiyle girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün AK Parti Genel Merkezinde partiye üye olmasının öncesinde dün toplantılar birbirini izledi. İlk olarak Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, ardından da Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı yapıldı. 14.50’de başlayan ve yaklaşık 1.5 saat süren MKYK’da MYK’nın AK Parti’nin 3. Olağanüstü Kongresi’nin 21 Mayıs’ta yapılmasına ilişkin kararı oy birliğiyle kabul edildi. 
MKYK toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Yasin Aktay, toplantıda 16 Nisan sonrası siyasi ve hukuki durumun değerlendirildiği ve bundan sonra atılacak adımların masaya yatırıldığını ve bir dizi kararlar alındığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurucusu ve lideri olduğu AK Parti’ye üyeliğine MKYK üyelerinin hepsinin oyuyla karar verildiğini ve bu kararın AK Parti Genel Merkezinde düzenlenecek toplantıyla ilan edileceğini açıklayan Yasin Aktay, Kurul’da ayrıca, AK Parti Genel Başbakanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla 21 Mayıs’ta AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi’nin yapılmasına da oy birliğiyle karar verildiğini sözlerine ekledi. 
KURTULMUŞ: REVİZYON YOK 
Bu arada Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,  “Siyasetin gerektiği durumlar ortaya çıktığında Bakanlar Kurulu’nun revizyonu gündeme gelir ama bugün itibarıyla böyle bir revizyon söz konusu değildir” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye dönüşüyle, AK Parti kadrolarında büyük bir sinerjinin ortaya çıkacağını kaydetti. ABD ve Rusya’nın YPG’ye desteğinini sorulması üzerine Kurtulmuş, “Bu görüntüleri içimize sindiremiyoruz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...