Letonya'da, Nazi ve Sovyet sembolleri yasaklanıyor

/ Kaynak: AA
Letonya'da, Nazi ve Sovyet sembolleri yasaklanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Letonya Parlamentosu, Soyvet ve Nazi sembollerinin kamuya açık yerlerde kullanılmasına yasak getirilmesine dair tasarıyı onayladı.

Letonya Parlamentosu, Soyvet ve Nazi sembollerinin kamuyaaçık yerlerde kullanılmasına yasak getirilmesine dair tasarıyı onayladı. nbsp;Parlamentonun, gamalı haç ve orak-çekiç gibi bazı sembollerin yanı nbsp;sıra "faşist" ve "komünist" marşların söylenmesinin ve bu ideolojilerin nbsp;özendirilmesinin yasaklanmasına da onay verdiği bildirildi. nbsp;Devlet Başkanı Andris Berzins'in imzasıyla yürürlüğe girecek yasaya nbsp;parlamentoda 56 milletvekilinin onay verdiği, oturuma katılmayan ya da çekimser nbsp;oy kullanan milletvekili sayısınınsa 44 olduğu belirtildi. nbsp;Sovyetler Birliği'nden 1991 yılında bağımsızlığını kazanan Letonya, 2. nbsp;Dünya Savaşı sırasında da Nazi Almanyası tarafından işgal edilmişti. nbsp;Soyvet ve Nazi sembollerinin kullanılması, 5 yıl önce Litvanya'da da nbsp;yasaklanmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...