Bakan Yıldız Petersburg''ta açıklamalarda bulundu

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Bakan Yıldız Petersburg''ta açıklamalarda bulundu

Ekonomi Haberleri  / AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, katıldığı Uluslararası Ekonomik Forum'unda açıklamalarda bulundu.

nbsp; nbsp;Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Rusya'daki özel şirketlerimizin faaliyetleri gurur verici, sevindirici ve Türkiye adını daha yüksek seviyelere çıkaran projeler" dedi.Rusya'nın St. Petersburg kentinde yapılan Uluslararası Ekonomik Forum çerçevesinde bu ülkede bulunan Yıldız, Rönesans Holding bünyesindeki inşaat şirketinin Leningrad bölgesinde yapacağı Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin Leningrad Valiliği ile yaptığı anlaşmanın imza törenine katıldı. Yıldız, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin müteahhitlik hizmetlerinde ve farklı sektörlerinde başarılarını kanıtlamış yatırımcılarının bulunduğunu, Rönesans grubunun da bu şirketlerden biri olduğunu söyledi. Rönesans Holding'in, Moskova, Leningrad, Tataristan gibi Rusya'nın birçok bölgesindefarklı alanda yatırım yaptığını kaydeden Yıldız, bu tür şirketlerin yatırımları nedeniyle Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sadece petrol ve doğalgaz
alanında değil, diğer sektörlerde de güçlenerek artığını bildirdi. Yıldız, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ve Leningrad Valisi Aleksandr Drozdenko tarafından imzalanan OSB projesinin, sadece Rus yatırımcıları için değil, Türkiye'nin orta ölçekli yatırımcıları için de önemli olduğunu kaydetti.
Rusya'daki temaslarıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Yıldız, yaptığı görüşmelerde Türkiye'ye faydalı konulara değindiğini belirtti. Rusya'da yatırımları bulunan özel sektör temsilcileriyle görüşme fırsatı bulduğunu dile getiren Yıldız, "Özel şirketlerimizin faaliyetleri gurur verici, sevindirici ve Türkiye adını daha yüksek seviyelere çıkaran projeler" değerlendirmesinde bulundu. Yıldız, Türkiye'deki müteahhitlik hizmetinin sadece bina yapımıyla sınırlı olmadığını, teknolojik ve sanayi yatırımlarına da ev sahipliği yapabilecek yönde geliştiğini ifade etti.
Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile faydalı bir görüşme yaparak güne başladıklarını ve daha sonra bakanlar düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Yıldız, "Petrol ve doğalgazın bundan sonraki seyri ve alternatif enerjinin gelişimiyle ilgili bir oturumda Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak kendi görüşlerimiz ortaya koyduk" dedi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile yapılan toplantıda, hem bölge açısından hem de Bakanlığı tarafından yapılabilecek proje ve çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Yıldız, özel hukuk hükümlerine tabi kalmak kaydıyla ister özel ister kamu şirketleri olsun Irak'ın kuzeyine yönelik yatırımların, Irak'ın bütün bölgelerine yapılacak projeler olduğunu vurguladıklarını dile getirdi. Barzani'nin, Irak Anayasası'na bağlı kalarak, ülkenin bütününe yapılacak katkı konusunda mutabık kaldıklarını anlatan Yıldız, "O açıdan görüşmenin önemli olduğu kanısındayım" ifadesini kullandı. Önceki ay Türkiye'de yapılan Rusya ile Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile bir araya geldiklerini ve iki ülke arasındaki ilişkilere değindiklerini belirten Yıldız, şunları söyledi: "2014 Kış Olimpiyatları'nın Soçi'de yapılmasının Türkiye'ye getireceği artıları var. Türkiye'nin yapması gerekenler var. Novak ile yaptığımız görüşmede bu konular üzerinde de fikir alışverişinde bulunduk. Bundan sonraki KEK toplantısı Rusya'da yapılacak. Karşılıklı kültürel alışverişi artırabilmek için bu toplantı Rusya'nın farklı şehrilerinde yapılabilir." Bakan Yıldız, forum kapsamında Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) İcra Direktörü Maria van der Hoeven, E.ON Üst Yöneticisi (CEO) Johannes Teyssen ve Edison CEO'su Bruno Lescoeur ile de ayrı ayrı görüşmeler yaptı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...