Roma'dan Gezi Parkı eylemcilerine destek

/ Kaynak: AA
Roma'dan Gezi Parkı eylemcilerine destek

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya'nın başkenti Roma ile Ancona kentinde, Taksim Gezi Parkı odaklı olayları protesto etmek amacıyla gösteriler düzenlendi.

nbsp;İtalya'nın başkenti Roma ile Ancona kentinde, Taksim Gezi Parkı odaklı olayları protesto etmek amacıyla gösteriler düzenlendi. Roma'da Palestro Caddesi'nde bulunan Türk Büyükelçiliği yakınında, Gezi Parkı odaklı olayları protesto etmek amacıyla Uluslararası Af Örgütü ve İtalya Ulusal Basın Federasyonu'na mensup kişiler tarafından eylem düzenlendi. Eyleme, İtalya'da yaşayan bazı Türk vatandaşları da katıldı. Polis, büyükelçilik binası önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Bir grup göstericinin, büyükelçilik binasının önüne gelme girişimi polisle kısa süreli arbede yaşanmasına neden oldu. Arbedenin ardından polis barikatının önünde duran göstericiler, burada bir süre şarkılar söyleyip sloganlar attı, duran adam ve oturma eylemleri yaptı. Göstericiler daha sonra olaysız dağıldı. Ancona kentinde ise Türkiye Fahri Başkonsolosu Mauro Minestroni'nin ofisi, 40 kadar ''global project'' isimli gruba mensup eylemci tarafından bir süre işgal edildi. İşgal sırasında göstericilerin Türk bayrağı yaktığı bildirildi. Konuyla ilgili hukuki sürecin başlatılacağı öğrenildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...