'Âkil İnsanlar BDP'yi uyardı

'Âkil İnsanlar BDP'yi uyardı

GÜNDEM Haberleri

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün çözüm süreciyle ilgili oluşturulan Âkil İnsanlar Heyeti Bölge Başkanları ile bir araya geldi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün çözüm süreciyle ilgili oluşturulan Âkil İnsanlar Heyeti Bölge Başkanları ile bir araya geldi. Demirtaş ile birlikte Ahmet Türk ve Altan Tan'ın da yer aldığı görüşmede BDP tarafı çözüm süreci konusunda yaşanması muhtemel endişeleri dile getirdi. Demirtaş, hükümetin Terörle Mücadele, Türk Ceza, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu gibi konularda somut adımlar atması gerektiğini ifade etti; heyete "Öcalan ile de görüşün" dedi. Âkil İnsanlar Heyeti üyeleri ise, özellikle Karadeniz, Ege ve İç Anadolu gibi bölgelerdeki hassasiyetlere dikkat çekerek BDP'nin daha dikkatli ve özenli davranmasını istedi. Heyet'ten "Öcalan'la görüşün" talebine net bir cevap gelmedi. Bu arada, BDP heyeti önümüzdeki pazar günü yeniden İmralı'ya gidecek. BDP'liler, ziyaret öncesinde önceki gece Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...