Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Masal tadında

Masal tadında

SPOR Haberleri

6 yılda yapılabilecek hazırlık devresi 1.5 yıla sığan oyunların böylesine eksiksiz düzenlenmesi göğsümüzü kabarttı

Dün ülke olarak gurur günlerimizden birini yaşadık. Dünyaya, "Akdeniz Oyunları'nı böyle yapan bir ülke, kim bilir olimpiyatları nasıl yapar" dedirttik. Yunanistan'ın ekonomik krizden dolayı yapamayacağını bildirdiği ve bizim üstlendiğimiz 17. Akdeniz Oyunları 6 yılda yapılabilecek stat inşaatları 1.5 yıl gibi kısa sürede tamamlandıktan sonra muhteşem bir açılış törenine sahne oldu. Oyunlara katılan 24 ülkenin bayrakları ışıklarla birlikte stadın zeminine yansıtılırken, Türk ve Akdeniz Oyunları bayrağının stada gelişinin ardından oyunlara katılan ülkelerin geçiş töreni başladı. Akdeniz'e kıyısı bulunan 24 ülkeden testiyle getirilen sular tören sonunda birleştirildi. Sporcular geçişinde en kalabalık kafile ile boy gösteren Türkiye, tribünlerin de en büyük alkışını aldı. Geçiş töreninde Türk bayrağını Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp taşıdı.
PİRİ REİS'İN GEMİSİ YÜZDÜRÜLDÜ
Akdeniz ve Piri Reis'in haritası görsel efektlerle stadın zeminini boydan boya kapladı. Bu sırada Piri Reis'in gemisi de saha içinde tur attı. Yine saha içinde yükselen ay-yıldızdan sular döküldü ve Akdeniz'de yaşayan balık türleri yüzdürüldü. Danslar eşliğinde Akdeniz medeniyetlerini temsilen sütunlar yükselirken, havai fişekler stadı aydınlattı. Akdeniz'i anlatan şiirler eşliğinde atlı savaş arabaları, kıyının iki yanına dizilirken, Kleopatra ile Antonius'un Tarsus'ta buluşması sembolize edildi. Her gösteri sırasında ülkelerin testilerde getirdiği sular hissettirilmeden toplandı. Yedi Uyurlar olarak bilenen Eshab-ı Kehf'in menkıbesinin anlatıldığı bölüm gözleri buğularken ardından gelen Kız Kalesi (Korikos) koreografisi nefesler tutularak izlendi. Mehter Marşları 130 gün gibi kısa sürede yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadı'nı coştururken tribünler bir daha kolay kolay yaşayamayacakları bir törene şahitlik etti. Gece Ajda Pekkan konseriyle sona erdi. nbsp;

nbsp;Masal tadında
Erdoğan: Mersin prova
Açılış konuşması için alkışlar arasında kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Akdeniz'in tarihi savaşlar değil, dostluk tarihidir. Akdeniz'in ne insan kanıyla ne gözyaşıyla ne de husumetle kirletilmesini asla ve asla istemiyoruz. Mersin'de prova yapıyoruz. Umuyorum ki nice sporcuyu 2020 yılında İstanbul'da misafir edeceğiz" dedi.

Bakan Kılıç teşekkür etti
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, oyunların hazırlık aşamasında çok büyük efor sarf ettiklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yoğun güvenlik
Stada gelen herkes didik didik arandı. Bu arada törende çeşitli illerden gelen 70 araçlık 112 acil servisi ekibi de görev yaptı.
Alanson mest etti
Mazhar Alanson konseriyle başlayan gecede koltuklara wireless sisteminin bağlı olduğu bileklikler bırakıldı ve seyircilerin de şova eşlik etmesi sağlandı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...