İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın; 'Tayin sıkıntısı yok'

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın; 'Tayin sıkıntısı yok'

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın talimatıyla, şark tayini bir süre durdurulan polislere, mesajla 'İsteyen ilişiğini keserek, tayin olduğu şehre gidebilir' bilgisi verildiği öne sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ''Tayinlerle ilgili bir sıkıntı yok. Tayini çıkmış ve de bir takım hazırlıklarını yapmış arkadaşlarımızın ilişiğini kesiyoruz'' açıklamasını yaptı. Gezi Parkı eylemleri ile başlayan olaylarının ardından İstanbul'da görev yapan ve Hakkari, Şırnak ile Tunceli dışında şark görevi çıkan komiser, baş polis ve polislerin tayinleri 1 yıl süreyle durdurulmuştu. Yaklaşık 2 bin polisi ilgilendiren tayinlerin durdurulması kararıyla bazı polis memurları, ailelerini bile gönderdiklerini belirterek durma itiraz etmiş, bazıları da ev tutup eşyalarını bile gönderdikleri için karara tepki göstermişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, polislerin durumunu göz önüne alarak şark tayinlerine isteğe bağlı koşulunu getirdiği öğrenildi. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim'de görev yapan polisleri ziyaret etti. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde güvenlik önlemi alan polislere ziyarette bulunan Çapkın, burada birim amirleriyle toplantı yaptı. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Çapkın, "Biz görevimizin başındayız, arkadaşlarımızla birlikte olduk. Türkiye normale döndü aşağı, yukarı, İstanbul da öyle. Halkımızın sağduyusu galip geliyor" dedi. Hüseyin Çapkın, İstanbul'da görevli polislerin tayinlerine ilişkin soru üzerine ise, "Tayinlerle ilgili bir sıkıntı yok. Tayini çıkmış ve de bir takım hazırlıklarını yapmış arkadaşlarımızın ilişiğini kesiyoruz. Personel sıkıntımız da yok" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...