Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Nyon'daki savunması başlıyor

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Nyon'daki savunması başlıyor

SPOR Haberleri

İki kulüp de şike suçlamalarına karşılık ayrıntılı bir savunma hazırladı. Beşiktaş ve Fenerbahçe için verilecek kararlar, Türk futbolunun geleceğini de belirleyecek.

3 Temmuz'da başlayan şike sürecinde Türk futbolu en kritik viraja girdi. UEFA müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios tarafından yapılan incelemeler sonunda Fenerbahçe 2, Beşiktaş ise 1 yıl Avrupa kupalarından men istemiyle UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. F.Bahçe'den 5, Beşiktaş'tan da 2 yönetici ayrıca Disiplin Kurulu'na gönderilmişti. Türk futbolunun geleceğini belirleyecek süreçte Beşiktaş bugün, F.Bahçe de yarın Nyon'da duruşmalı savunma yapacak. UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, 24 Haziran'ı takiben 1 hafta içinde kararını açıklayacak.
gt; YILDIRIM HAZIRLIKLI
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tam 543 sayfalık savunmasını geçtiğimiz günlerde UEFA'ya teslim etmişti. Sarı-lacivertli yöneticilerin savunmada, 'F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmesinde bir sakınca yok' diyen David Casserly'nin yerine Miguel Lietard Fernandez Palacios'un gelmesinin şüphe uyandırdığının üzerinde duracak. Palacios'un Etik Kurulu'nun nihai kararlarına bakmadığı, TFF Tahkim Kurulu'nun kararlarını hiçe saydığı ve Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşmemiş, şu an Yargıtay'da olan kararları baz aldığı ifade edildi.
gt; ORMAN nbsp;BİR DAHA
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, geçen sezon da siyah-beyazlı kulübün mali fair play'e uymadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından men edilmesi yüzünden UEFA'da savunma yapmıştı. nbsp;Orman bir kere daha UEFA Disiplin Kurulu'nun karşısına çıkacak. Eski yönetici Serdal Adalı kendi savunmasını kendisi yapacak. Eski teknik direktör Tayfur Havutçu ise Nyon'daki duruşmaya gelmeyecek ve savunmasını avukatı Nail Gönenli üstlenecek. Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu savunmalarını bizzat, Cemil Turan ve Alaaddin Yıldırım ise avukatları aracılığıyla yapacak. nbsp;
FİKRET ORMAN: nbsp;BİZİM DURUŞUMUZ BELLİBeşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Nyon'da yapılacak duruşma için dün İsviçre'ye gitti. Orman, yapacakları savunmayla ilgili olarak, "Beşiktaş için önemli bir gün. Türk futbolu için önemli bir gün. Camiamızın duruşu bellidir. Gidip savunmamızı yapacağız" dedi.
BEKLENTİLER VE GEREKÇELERİ
gt; Disiplin Kurulu'na sevk edilen yöneticiler ve kulüpler, TFF tarafından şike iddiaları ile ilgili süreç hakkında kararların verildiğini ve anayasal dayanağı bulunan Tahkim Kurulu'nca da onaylandığının altını çizecek.
gt; Tapelerde söz edilen delillerin ortaya çıkmadığı hatırlatılacak
gt; Sahaya yansıyan hiçbir şike unsurunun olmadığı belirtilecek
gt; Dünyadaki şike şüpheleri ortaya konulacak, örneğin Belhanda'nın kullandığı penaltı vuruşunun görüntüleri gerek duyulduğunda Disiplin Kurulu'na sunulacak
gt; Futbolun özerkliğinden bahsedilecek ve sadece spor hukukunun devreye girmesi gerektiği istenecek
gt; Her şeye rağmen Yargıtay kararının beklenmesi istenecek
gt; F.Bahçe ve Beşiktaş'ın 3 Temmuz sürecinden bu yana UEFA'nın çizdiği yoldan çıkmadığı, CAS'daki davanın çekildiği ve UEFA normlarına uygun hareket edildiği savunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...