NBA şampiyonu Miami Heat

NBA şampiyonu Miami Heat

SPOR Haberleri

Amerikan basketbol ligi NBA final serisinin 7. maçında şampiyon Miami Heat oldu.

NBA final serisi 7. maçında San Antonio Spurs'ı 95-88 mağlup eden Miami Heat üst üste ikinci kez NBA şampiyonu oldu. İlk periyot 18-16 Miami üstünlüğüyle geçilirken, 2. periyotta 28-28 beraberlik vardı. Heat Mario Chalmers'ın panyalı son saniye üçlüğü ile Spurs'ün 1 sayı önünde son çeyreğe girdi: 72-71.
Şampiyonu son çeyrekte Spurs'ün basit hataları ve Miami'nin disiplinli oyunu belirledi. Danny Green'in ve Manuel Ginobili'nin üst üste yaptığı top kayıpları, Spurs'ün sonunu hazırladı. LeBron James de atmaya devam edince son çeyreğin bitimine 6 dakika kala fark Miami lehine 6 sayıya çıktı.
Tim Duncan'ın bitime 50 saniye kala değerlendremediği pozisyon oyunun kilit anı oldu. 90-88 Miami üstünlüğüyle geçilen molanın ardından LeBron'un orta mesafe basketi Miami'ye büyük avantaj getirdi ve fark bitime 27.9 saniye kala 4 sayıya çıktı. Spurs molanın ardından çok kötü bir hücum yaptı ve Ginobili topu LeBron James'e verdi. James'e kendisine yapılan 2 faulü de sayıya çevirerek farkı 6'ya çıkarttı ve Spurs için işleri imkansızlaştırdı.
50 saniye kala çok müsait bir pozisyonu değerlendiremeyen deneyimli isim yine de final serisinin yıldızlarından oldu. Faul çizgisinden 8/8 isabeti ile fark yaratan tecrübeli yıldız maçı 24 sayı, 12 ribaunt ile tamamladı.


LEBRON VE BATTIER ÜÇLÜK YAĞDIRDI
Heat cephesinde LeBron James 3'lükleriyle takımına hayat verdi. Yıldız isim 5/10 üçlük isabeti kaydederek kritik anlarda takımının ilacı oldu. Maça damga vuran süperstar maçı 37 sayı ve 12 ribaunt ile tamamladı. Dwayne Wade de orta mesefeden atışlarıyla fark yarattı iyi bir oyun ortaya koydu. Wade mücadeleyi 23 sayı ve 10 ribaunt ile bitirdi. Kenardan gelen Shane Battier de üç sayı gerisinden çok iyi isabet sağladı. Battier mücadeleyi 6/7 üçlük isabetiyle tamamlayarak Heat'in gizli kahramanı oldu.


LEBRON JAMES, MVP SEÇİLDİ
Maçı 37 sayılık müthiş performansıyla tamamlayan süperstar LeBron James, MVP seçildi. Final serisi boyunca takımına önderlik eden ve en iyi oyunlarından birini çıkaran James 7 maç sonunda 34.4 sayı ortalaması kaydederek, final serilerinde 2 ve üzeri maç oynayıp da en yüksek ortalama yakalayan basketbolcu oldu. Öte yandan üst üste 2. kez MVP olan James, Michael Jordan'ın bu unvanına ortak oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...