Türkiye'den İngiltere'ye tokat gibi cevap

Türkiye'den İngiltere'ye tokat gibi cevap

GÜNDEM Haberleri

İngiltere'nin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i 'dinlediği' iddialarının ardından, Kraliçe Elizabeth'in doğumgünü ve Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetler Günü için verilen resepsiyona, hükümet hiçbir temsilci göndermedi.

İngiltere 'nin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i "dinlediği" iddialarının ardından, Kraliçe Elizabeth'in doğumgünü ve Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetler Günü için verilen resepsiyona, hükümet hiçbir temsilci göndermedi. Resepsiyonda her yıl konser veren Türk Silahlı Kuvvetleri Bandosu da yer almadı. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in doğum günü ve Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle dün akşam büyükelçiliğin bahçesinde geniş katılımlı bir resepsiyon verdi. Resepsiyon saat 18.30'da başladı. Resepsiyona, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni temsilen AB Bakanı Egemen Bağış'ın katılımı öngörülürken, Bağış İstanbul'daki programlarını gerekçe göstererek bir telgraf göndermekle yetindi. Hükümeti temsilen başka herhangi bir bakan ya da Ak Parti yöneticisi de resepsiyonda bulunmadı.
TSK BANDOSU YOKTU
Resepsiyonda dikkat çeken bir diğer unsur ise, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de resepsiyonda orgeneral seviyesinde temsil edilmemesi oldu. TSK korgeneral seviyesinde katılım sağlarken, her yıl resepsiyonda bir konser veren TSK bandosu da bu yıl yoktu.
HÜKÜMET YALANLAMAMIŞTI
Hafta başında İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan haberde, İngiliz istihbaratının 2009 yılında düzenlenen G-20 zirvesi sırasında Maliye Bakanı Şimşek ve beraberindeki heyeti dinlediği yer almış, İngiliz hükümeti iddiaları yalanlamamıştı. Ankara da konuyla ilgili olarak Londra yönetimine bir nota vererek izahat istemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...