Messi, 6 yıl ceza alabilir

- Güncelleme:
Messi, 6 yıl ceza alabilir

FUTBOL Haberleri

İspanya La Liga takımlarından Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi, vergi kaçakçılığı soruşturması kapsamında eylül ayında mahkemeye çıkacak.

Barcelona kenti yakınlarındaki Gava kasabasının mahkemesi, savcılık tarafından açılan Messi ve babası Jorge'nin 4 milyon avro vergi kaçırdığına ilişkin davayı kabul ettiğini duyurdu. Arjantinli Messi ve babası, 17 Eylül'den önce sorgulanmak amacıyla mahkeme önüne çıkacak ve buradan çıkacak sonuca göre vergi kaçakçılığından yargılanıp yargılanmayacaklarına karar verilecek.


6 yıla kadar hapis cezası gelebilir
Yıldız oyuncunun yargılanması ve suçlu bulunması halinde, kaçırdığı vergi miktarının yüzde yüz 50'si oranına kadar para cezası ile 2-6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabilecek. Messi'nin maliyeyle anlaşması halinde davanın görülmemesi ihtimali de bulunuyor.
Messi'nin duruşması kamuya kapalı yapılacak. Barcelona'nın 17 ya da 18 Eylül'de UEFA şampiyonlar ligi açılış maçı tarihinin Messi'nin duruşma tarihiyle çakışması halinde, bu durum mahkeme tarafından mazur görülecek ve ertelenecek.
Lionel Messi ve babasının 2007 ile 2009 yılları arasında Maliye Bakanlığı'na bildirdiği gelir vergisi beyanatında, usulsüzlük yaptığı ve imaj haklarından elde ettiği gelirlerden vergi kaçırdığı iddiasıyla savcılık dava açmıştı.
Messi ise iddiaları reddederken, Barcelona Başkanı Sandro Rosell ve eski Başkanı Joan Laporta yıldız oyuncularını desteklemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...