Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu'na bayrak açan Fikri Sağlar: 'Başkanlığa adayım'

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu'na bayrak açan Fikri Sağlar: 'Başkanlığa adayım'

POLİTİKA Haberleri

Hakkında disiplin soruşturması açılması kararlaştırılan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ''Ben uyarı görevimi yapıyorum. Biz seni atıyoruz dememeliler'' ifadesini kullandı. Sağlar, ''CHP'de insanlar dedikodu yapmazlar, emekleriyle mücadele ederler'' dedi. Fikri Sağlar, kurultayda genel başkanlığa aday olabileceği sinyalini de verdi.

Siz bir mücadeleden çıktını eksiklerinizi gördünüz bir sonraki maça hazırlanacaksınız. 2019 Türkiye'nin bittiği gün olacaktır. Eğer 2019'da iki seçim olursa daha önce olmazsa. 1 kişi yönetmeye başlayacak. Tarafsız olmak üzere yemin eden bir partinin üyesi. 21 Mayıs'ta da bir partinin genel başkanı olacak. Cumhurbaşkanı olarak alacağı kararlar parti başkanı mı Cumhurbaşkanı olarak mı aldığı karardır? Yoksa her ikisi mi?

Yaptığınız açıklamalar tepki çekti...

Benim yaptığım açıklamalar tepki çekmedi açıklama yaptığım yer tepki çekti. Beni disiplin kuruluna sevk edecekleri gerekçe niye o basın organında bu beyanatı verdim. O verdiğim beyanatı Parti Meclisi'nde konuştum. Yazıyorum. Birgün gazetesinin köşe yazarıyım herkes biliyor benim yazılarımı. Ben ortalıklarda olan içi dışı bir olan bir insanım. Her tarafta ifade ettim. Ben uyarı görevimi yapıyorum. Biz seni atıyoruz dememeliler. CHP özgürlükten yana bir partidir düşünce ve ifade özgürlüğü birinci temel koşuludur. CHP'de insanlar dedikodu yapmazlar düşüncelerini ortaya koyarlar emekleriyle mücadele ederler. Bu mücadele bizi başarıya götürür. Aykırı sözler olabilir önemli olan bu farklı düşüncelere tahammül etmektir ve yeni düşünceler çıkarmaktır.

Gördüğünüz tepkiyi MYK'dan çıkan kararı neye yoruyorsunuz?

Parti içerisinde belli konular içerisinde düşüncelerini ortaya koyan kendini kanıtlayan bir insanım. Önümüzde çok önemli bir dönem var. Bu dönem içerisinde iddialarla bir kadro ile düşüncelerimizi partimizin düşüncelerinden vazgeçmeden yüzde 51'i kucaklayacak buna uygun kadrolarla iddialı enerji dolu insanlarla yola yürüyecek bir kadroyu oluşturma doğrultusunda arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma bazı insanları üzüyor bazı insanların da herhalde gelecekleriyle ilgili korku yaşatıyor. Demeç verdiğiniz gazete havuz medyası lafı çok geçerli değil. Bizim iddiamız var bu partiyi daha iyi yere götürürüz iddiamız var. Daha iyi yere götürürüz iddiası birilerinin işine gelmeyebilir. Parti Meclisi benim ihraç edilmem için toplanıyor. Parti Meclisi'ndeki arkadaşlarım bir karar verecekler.

Biz manşeti şöyle atabilir miyiz: ''Fikri Sağlar: Adaylığımın önünü kesmek için disiplin süreci başlatıldı.'' Manşeti atmadan size soruyorum doğru mudur bu manşet diye? Doğru bir çıkarım mı yaptığım?

Doğru bir çıkarımdır. Doğru çıkarım derken zaten iddiası olan insanlar başarılı olurlar ama akıllarını her zaman zaaflarından ve duygularından öne koyanlardır. Bizim aklımız öndedir. Hiçbir zaman zaaflarımızı ve duygularımızı öne koymayız. O kadar rahatım ki ben birçok insanın geleceği benim mazim. Halk arasından çıkmayan birisiyim. Biz umut vereniz. Umut veren insanların ortaya koydukları düşünceler her zaman umut veremeyenleri korkuturlar. Sıkıntı bu.

''İHSANOĞLU'NUN ADAYLIĞINDAN PARTİNİN BİLGİSİ YOKTU''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ''tek adam'' olmakla suçlayan Fikri Sağlar, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hakkında disiplin soruşturması açılan Sağlar, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylık sürecine dönerek "tek adam" eleştirisinin sebeplerini şu sözlerle anlattı:
''Ekmeleddin İhsanoğlu, partinin tabanının bilgisi olmadan, parti grubunun kararı olmadan Parti Meclisi kurultayından sonraki en önemli kuruldur, Parti Meclisi'nin bilgisi olmadan kararını bırakın bilgisi olmadan hatta MYK'nın bilgisi olmadan verilmiş bir karardır. O gün yapılan o yanlış bugün rejim değişikliğini getirdi. Çünkü o gün yapılan, yanlış olacağı belli olan baştan lades dediğimiz bir işte Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı oldu.''

''EĞER PARTİ HAKLARIMI KESMEZSE HER TÜRLÜ GÖREVE TALİP OLACAĞIMIZI AÇIKÇA SÖYLERİZ''

CHP'de MYK kararıyla olağan kurultay süreci başladı. Fikri Sağlar, ''disiplin süreciyle önüm kesilmezse, genel başkanlığa adayım'' mesajı verdi.

Sağlar, ''Geçmiş geçmişte kaldı. Bu hatadan sonra yeni bir hedef var. O hedef de 2019'u tekrar parlamenter demokratik sisteme, demokrasiye dönecek bir hale getirmek. Bunun için de kararlı iddialı cesur kadrolarla yola çıkmalıyız. Talebimiz bu sadece'' dedi.

Fikri Sağlar ''Kongre süreci başlıyor siz aday mısınız?'' sorusuna ise ''Eğer parti haklarımı kesmezse haklarıma sahip çıkarsa ondan sonra arkadaşlarımızla birlikte her türlü göreve talip olacağımızı açıkça söyleriz'' yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...