Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump'ın sağlık sigortası zaferi

Düzenleyen:
Trump'ın sağlık sigortası zaferi

DÜNYA Haberleri

ABD Temsilciler Meclisi, ‘Obamacare’ olarak bilinen sağlık sigorta sistemini kaldırarak yerine Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası’nı (AHCA) koymayı öngören tasarıyı kabul etti.

Temsilciler Meclisi, 'Obamacare' sağlık sigorta sistemini yürürlükten kaldırmayı öngören ve yerine ABD Başkanı Donald Trump’ın getirdiği AHCA’yı koymayı teklif eden tasarıyı 213’e karşı 217 oyla kabul etti. AHCA’nın yürürlüğe girmesi için ABD Senatosu’nun da onayı gerekiyor.

Donald Trump, Mart ayında ‘Obamacare’ yerine ‘AHCA’yı yürürlüğe sokacak oylamada, oy çokluğunu sağlayamayacaklarının anlaşılması üzerine iptal etmişti.

AHCA’nın, Amerikan halkı için daha iyi bir sağlık sigortası sistemi olduğunu savunan Trump, Oval Ofis’te yaptığı açıklamada, ‘Demokratlar tek fire vermeden ‘Obamacare’e sahip çıktılar. Bir tarih vermek istemiyorum ama bir süre daha Obamacare devam edecek. Ancak şunu de belirtmek gerek ki ‘Obamacare’ yakın zaman içerisinde patlayacak ve Demokratlar da bunu görecek’ demişti.

Obamacare’in yürürlükten kaldırılması, ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetime geldiği günden bu yana kazandığı en önemli zafer olarak değerlendirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...