Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alkol yasağı Almanya'da başarılı oldu

/ Kaynak: CHA
Alkol yasağı Almanya'da başarılı oldu

DÜNYA Haberleri  / CHA

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanı Reinhold Gall, eyalette üç yıldan bu yana devam eden alkol satış yasağına ilişkin Bakanlar Kurulu'na rapor sundu.

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti (BW) İçişleri Bakanı Reinhold Gall (SPD) eyalette üç yıldan bu yana devam eden alkol satış yasağına ilişkin Bakanlar Kurulu'na rapor sundu. Raporda 2010 yılında döneminde getirilen alkollü içkilerin 22.00-05.00 saatleri arasında perakende satış yasağı sayesinde olumlu sonuçlar elde edildiği ve benzin istasyonlarındaki suç işleme oranının önemli ölçüde azaldığı belirtildi. Eyalette alkol yasağından önce 69 benzin istasyonunda sürekli olay yaşanırken, bu sayının altıya düştüğü ifade ediliyor. Alkol satış düzenlemesinin polislerin işini önemli ölçüde hafiflettiğini belirten İçişleri Bakanı Gall, "Alkol satış yasağının ne kadar önemli ve doğru bir karar olduğu kanıtlanmıştır" dedi. Bakan Gall, alkol satış yasağından olumlu sonuç elde edilmesinden dolayı evlere alkollü içki servisinin ve alkollü içkilerin otomatik satış makineleri ile satılmasının da yasaklanmasını talep etti.
Bakan Gall'in bu talebine ise Birlik 90/ Yeşiller Eyalet Başkanı Chris Kühn tepki gösterdi. Raporun gerçekleri tam olarak yansıtmadığını belirten Kühn, "Benzin istasyonlarında işlenen suçlarda bir azalma olmasına rağmen alkol nedeniyle işlenen suçların toplamında bir düşüş söz konusu değil." diye konuştu.
Alkol satış yasağına tepki gösteren Baden-Württemberg Otomobil Ticareti Derneği, alkol satış yasağının işsizliğe yol açtığını ve son üç yılda benzin istasyonlarında çalışan yaklaşık bin kişinin işten çıkarıldığını iddia etti. Tepkilere cevap veren Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann ise partisinin görüşüne rağmen alkol satış yasağının arkasında olduğunu belirtti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...