Muson felaketi 1000'den fazla cana mal oldu

Muson felaketi 1000'den fazla cana mal oldu

DÜNYA Haberleri

Hindistan'da muson yağmurları nedeniyle binden fazla insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor

Hindistan, tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle mücadele ediyor. Haftasonu beklenenden erken gelen muson yağmurları nedeniyle binden fazla insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ülkenin kuzeyindeki Uttrakhand ve Uttar Pradeş eyaletlerinde her yıl muson döneminde yağan yağmurun yaklaşık 5 katı yağış olması nedeniyle sel ve taşkınlar meydana geldi. Birçok yol ve yüzlerce ev kullanılamaz hale gelirken 10 bin asker ve onlarca askeri helikopterin de yardımıyla 10 binden fazla kişi felaket bölgelerinden tahliye edildi. Afet bölgesini helikopterle inceleyen Başbakan Manmohan Singh, "Can kaybının artmasından endişe ediliyor. Kalbimiz bu büyük felakette yakınlarını ve evlerini kaybedenlerle birlikte" dedi.


CAN KAYBI ARTABİLİR


Yetkililer kesinleşmiş can kaybını 138 olarak veriyor ancak binlerce insanın hac için bölgede bulunduğunu belirten dini liderler en az bin kişinin öldüğünü tahmin ediyor. Uttrakhand eyaleti milletvekili Shaila Rani Rawat ise sadece bu bölgede 2 bin kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi ancak bu rakam afet yönetimi tarafından teyit edilmedi.
Çok fazla tapınak bulunan ve ülkede "Tanrılar Diyarı" olarak da anılan Uttrakhand eyaleti yetkilileri felaketin boyutlarının önümüzdeki günlerde daha da büyüyebileceğinden korkuyor. Komşu ülke Nepal'de ise onlarca insanın öldüğü öğrenildi.
Muson yağmurlarının temmuz ayında gelmesi bekleniyordu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...