Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'daki kuş gribi salgını sona erdi

Fransa'daki kuş gribi salgını sona erdi

DÜNYA Haberleri

Resmi Gazete yayımlanan hükümet tebliği ile ülkede etkili olan kuş gribinin sona erdiği duyuruldu.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan hükümet tebliğinde, Fransa'da,  özellikle ülkenin güneybatısındaki kaz ve ördek üreticiliği ile bağlantılı  sektörleri etkileyen kuş gribi salgınının resmen bittiği kaydedildi. 

Artık salgının ihmal edilebilir düzeye gerilediği belirtilen tebliğde,  14 Nisan itibarıyla riskin de normal düzeye indiği ifade edildi.
 
Tebliğde konuyla ilgili önlemlerin sürdürüleceği de vurgulandı.
 
Fransa'da kuş gribinden etkilenen ördek ve kaz üreticileri ile diğer  sektör temsilcileri, bu salgına yönelik üretim tesislerini iyileştirme konusunda  13 Nisan'da bir anlaşmaya imza atmıştı.
 
Anlaşma, üretim tesislerinin önemli ölçüde korumaya alınması,  hayvanların pek çok aşamada sağlık kontrolünden geçirilmesi, kanatlı hayvanların  taşınmasında bazı yeni kuralları içeriyordu.
 
Dünyanın en önemli kaz ciğeri ihracatçısı Fransa, 2015'ten beri iki  kez geniş çaplı H5N8 salgınına maruz kalmıştı.
 
Bu yılki salgın nedeniyle 4 milyondan fazla kanatlı hayvanın itlaf  edilmesi sonucu yaklaşık 250 milyon avroluk zarar ortaya çıkmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...