Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çok sayıda hâkim ve savcı hakkında gözaltı kararı

Düzenleyen:
Çok sayıda hâkim ve savcı hakkında gözaltı kararı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, meslekten ihraç edilen hâkim ve savcılara yönelik FETÖ soruşturması kapsamında 6 savcı, 16 hâkim ve 1 idari hâkim olmak üzere 23 şüpheli için gözaltı kararı çıkarıldı.

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma  kapsamında, hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararlarıyla meslekten  ihraç edilen 23 hâkim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman'ın koordinesinde,  FETÖ/PDY'ye mensup olduğu iddia edilen hâkim ve savcılara yönelik soruşturma  kapsamında, meslekten ihraç edilen 6 savcı, 16 hâkim ve 1 idari hâkim için  gözaltı kararı çıkarıldı.

TCK'nın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu düzenleyen 314/2.  maddesi uyarınca haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerin yakalanması için  İstanbul, Edirne, Kırklareli, Bursa, Kocaeli, Bilecik ve Sakarya'da çalışma  başlatıldı.

Söz konusu çalışmalar kapsamında Anadolu Sulh Ceza hâkim Mehmet  Özakar ve Bilecik Sulh Ceza Hakimi Kamil Boyraz, sorgu yaparken gözaltına alındı.

Adreslerinde arama ve el koyma kararı verilen diğer şüphelilerin  yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Haklarında gözaltı kararı verilen hâkim ve savcıların, HSYK tarafından  FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen 107 hâkim ve savcı arasında bulunduğu  öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...