Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkel'e kendi partisi bile inanmıyor

Merkel'e kendi partisi bile inanmıyor

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in verdiği birçok vaadi gerçekleştirmesinin zor olduğu iddia ediliyor

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) ekonomi kanadı, CDU Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel'in maliyeti 28,5 milyar Euro'yu geçen seçim vaadine inanmıyor. CDU'nun Ekonomi Konseyi Başkanı Kurt Lauk, başbakanın çocuk parasını artırma, kira artışlarını frenleme, aileleri daha fazla vergiden muaf tutma ve annelerin emeklilik priminin artırılması gibi birçok vaadi gerçekleştirmesinin zor olduğunu söyledi.


CDU ve kardeş parti CSU'nun yönetim kurulunun bu hafta sonu seçim programını onaylaması bekleniyor. Aynı zamanda parti yönetim kurulu üyesi olan Lauk, programa karşı oy kullanacağını belirtti. Merkel'in çocuk parası ve emekliliğin artırılması gibi birçok vaadine karşı çıkan konsey başkanı, önceliğin kamu bütçesinin denkleştirmesi olduğunu kaydetti.


Yıllık basın toplantısında konuşan Lauk, kendi partisinin seçim vaadini ciddi olarak algılamadığını ifade etti. "Seçim vaatleri partilerin oy kazanmak için söylediği sözler. Bu zamanda kadar hiçbir parti seçim öncesi vaat ettiklerini olduğu gibi hükümet programına almamıştır. Seçmenler tecrübeleriyle bunu biliyor." diyen Lauk, partilerin seçim zamanlarında rahat hareket ettiklerini vurguladı.


CDU'nun büyük ihtimalle Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon kuracağını ileri süren Lauk, "Büyük ihtimal Merkel'in seçim sözleri daha FDP ile koalisyon görüşmeleri sırasında gündemden çıkacaktır." dedi. Önceliğin bütçe olduğunu söyleyen CDU'lu Lauk, bütçe denkleştirmesinden sonra diğer seçim sözlerinin dikkate alınacağını kaydetti.


Muhalefet partilerinin de yapamayacakları sözler verdiğini hatırlatan Lauk, zengin insanlardan alınması planlanan 'servet vergisi'ni örnek gösterdi. Lauk, bu girişiminin Anayasa Mahkemesi'nden döneceğini ileri sürdü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...