Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Haşimi'den 'Gezi Parkı' yorumu

Haşimi'den 'Gezi Parkı' yorumu

DÜNYA Haberleri

Haşimi, 'Başbakan Erdoğan'ın Filistin, Irak, Suriye meselesine ilişkin asil duruşu ve tutumunun bedelini ödetmek için Türkiye'ye karşı onaylanan bir komplo var' dedi.

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin, Irak ve Suriye meselesine ilişkin asil duruşu ve tutumunun bedelini ödetmek için Türkiye'ye karşı onaylanan bir komplo var. Türk insanı bunun üzerinde çok dikkatli olmalıdır" dedi. nbsp;Gezi Parkı eylemlerinin Türkiye'nin iç meselesi olduğunu belirten Haşimi, "Gezi Parkı eylemleri önceklikle Türkiye'nin konusudur. İçişlerinize karışmak istemem. Olayları sadece bir gözlemci ve Türkiye'nin bir dostu olarak değerlendirebilirim. Türk insanının çok dikkatli olması gerekir. Çünkü Gezi Parkı'ndaki eylemlerde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan değil, Türkiye hedef alınmıştır. Güçlü Türkiye, güçlü bir lidere ihtiyaç duyar. Türk insanı bunu anlamalıdır" diye konuştu. - "Türkiye, büyük bir güç" Gezi Parkı odaklı gelişmelerin çıkma nedenlerine değinen Haşimi, şöyle konuştu: "Başbakan Erdoğan'ın Filistin, Irak, Suriye meselesine ilişkin asil duruşu ve tutumunun bedelini ödetmek için Türkiye'ye karşı onaylanan bir komplo var. Türk insanı bunun üzerinde çok dikkatli olmalıdır. Türkiye'nin iç meselelerine dahil olmak istemiyorum. Sadece bir Türk insanının bir dostu olarak konuşuyorum. Türkiye büyük bir güç. Ancak Türk insanını provoke etmek isteyen birçok düşmanı var. Onlar bu başarılı Türk devleti modelini etkileyerek, bozup aşağıya çekmek istiyorlar." Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, olayların arkasında İsrail, Suriye, Irak veya İran'ın olup olmadığını bilmediğini dile getirerek, batı medyasının Gezi Parkı olaylarına ilişkin tutumunu şaşkınlıkla izlediğini söyledi. "Gazze ve Taksim'de neler olduğuyla ilgili neden haber yapılıyor ve bunlar kamuoyunda neden okunuyor?" diye soran Haşimi, Türk insanının dikkatli olması ve yaşananları iyi okuması gerektiğini kaydetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...