BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çinlilerin La Mien’i nam-ı diğer erişte 4 bin yıldır yeniyor

Çinlilerin La Mien’i nam-ı diğer erişte 4 bin yıldır yeniyor

Türklerin erişte ya da makarna, İtalyanların pasta, Amerikalıların “noodle”, Çinlilerin “la mien” adını verdiği yemek, 4 bin yıldır popülerliğini koruyor.



ŞANGHAY AA Çin “fast food”u olarak da nitelendirilen “la mien”, her eyaletin kendine has usulleriyle hazırlanıp servis ediliyor. Türklerin erişte ya da makarna, İtalyanların pasta, Amerikalıların “noodle”, Çinlilerin “la mien” adını verdiği yemek, 4 bin yıldır popülerliğini koruyor. Bütün dünyada Çin yemeği denilince akla ilk gelen “la mien” (uzayan hamur), dünyanın büyük metropollerindeki Çin mahallelerinden Çin’in ara sokaklarına kadar en gözde yemeklerden. Yüzlerce çeşit ve usulle pişirilen “la mien”in ilk bulgularına Çin’in kuzeybatısında bugünkü Çinghay eyaletinin Lacia bölgesinde rastlandı. 4 bin yaşındaki “la mien” kalıntılarına ulaşılmasının ardından “uzayan hamurun” tarihini araştıran uzmanlar, bu ünlü yemeğin ilk örneklerinin tilki kuyruğu darısı ve süpürge tohumundan yapıldığını savunuyor.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT