Assos Dünya Mirası listesinde

Düzenleyen:
Assos Dünya Mirası listesinde

YAŞAM Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çanakkale’deki Assos Arkeolojik Alanı, Balıkesir Ayvalık Endüstriyel Kültürel Peyzajı ve Konya’daki İvriz Kültürel Peyzajı’na ilişkin hazırlanan dosyaları geçen ay UNESCO Dünya Miras Merkezi’ne ilettiklerini açıkladı.

Merkezin yaptığı değerlendirme sonucu üç kültür varlığının UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alındığını belirten Avcı, böylece geçici listedeki kültür varlığı sayısının 72’ye çıktığını bildirdi. Türkiye’nin, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’nde ise 16 unsurla dünyada en çok unsur kaydettiren 17’nci ülke olduğunu vurgulayan Avcı, temmuz ayında Polonya’da düzenlenecek UNESCO 41. Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda, Aydın’daki Afrodisias antik kentinin daimi listeye girmesinin görüşüleceğini belirtti. Türkiye’nin, gelecek yıl yapılacak toplantıdaki adaylarının ise Şanlıurfa’daki Göbeklitepe olacağını bildiren Avcı, bu iki kültür varlığının da kalıcı listeye gireceğine inandıklarını vurguladı.

Assos Arkeolojik Alanı’nın, geçici listeye alınmasıyla Türkiye’nin UNESCO’daki kültür varlığı sayısı 72’ye çıktı.
ANKARA AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...