Macar vekilden Başbakan Erdoğan'a destek

Macar vekilden Başbakan Erdoğan'a destek

DÜNYA Haberleri

Macaristan'da milletvekili Katalin Szili, gelecek hafta parlamentoya, Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümetine resmi destek vermesi için önerge sunacaklarını söyledi.

Macaristan'da iki dönem parlamento başkanlığı yapan milletvekili Katalin Szili, gelecek hafta parlamentoya, Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümetine resmi destek vermesi için önerge sunacaklarını söyledi. nbsp;1994-2010 yılları arasında Macaristan Sosyalist Partisi milletvekilliği yapan, şu anda bağımsız milletvekili olarak parlamentodaki 20'nci yılını dolduran Szili, "Şu an Macaristan Parlamentosu'nda bulunan partiler ve milletvekillerinin tümü Gezi Parkı olaylarında Ak Parti hükümetine destek vermekte. Ancak bu desteğin resmi olarak hem Avrupa Birliği, hem de dünya ülkeleri tarafından görülmesi için önerge vermeye hazırlanıyoruz" dedi. nbsp;Macaristan'da yaşayan Türk vatandaşlarını kabul eden Szili, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından İHA'ya açıklamalarda bulundu. nbsp;İsmi, cumhurbaşkanlığı adayları arasında geçen Szili, Gezi Parkı olaylarında yaşanan gösterilerin dış kaynaklı olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümetinin yanında olduklarını söyledi.
Szili, Macaristan Ulusal Parlamentosu Başkanlığı döneminde hem Bülent Arınç, hem de Köksal Toptan ile çok yakın arkadaş olduklarını, Başbakan Erdoğan'ı da yakından tanıdığını belirterek, Türkiye'nin bilhassa son 5 yıl içinde yaptığı ekonomik ve insan hakları konusundaki atılımlarını tüm dünyanın gıpta ile izlediğini kaydetti.
Szili, "Kimse Başbakan Erdoğan'a demokrasi konusunda ders vermeye kalkmasın. Bir şiir okuduğu için 10 ay hapis yatan Erdoğan'ın demokrasi konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Türkiye'yi karıştırmaya kalkanlar başarılı olamayacak. Türkiye bölgenin liderliğini üstlenmiş durumdadır" ifadelerini kullandı.
KATALİN SZİLİ KİMDİR:
Macaristan'ın Barcs şehrinde 1956 yılında doğan Szili, 1994 yılından bu yana milletvekili olarak görev yapıyor. 1998-2002 yıllarında Macaristan Meclis Başkan Vekili, 2002-2009 yılları arasında ise Macaristan Parlamentosu Başkanı olarak görev yaptı.
2010 yılında partisi MSZP'den ayrılan Szili, 2010 yılındaki genel seçimlerde bağımsız aday olarak parlamentoya girmeyi başardı.
Hukukçu olan Katalin Szili, Türk dostu olmakla tanınan Macar siyasetçilerinden biri olarak tanınıyor. nbsp;BUDAPEŞTE (İHA)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...