Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Messi'den kaçakçılık açıklaması

/ Kaynak: AA
Messi'den kaçakçılık açıklaması

SPOR Haberleri  / AA

Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi, vergi kaçakçılığı soruşturması kapsamında mahkemeye çıkacak olmanın şaşkınlığını yaşıyor.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi, vergi kaçakçılığı soruşturması kapsamında mahkemeye çıkacak olmanın şaşkınlığını yaşıyor. İtalyan basınından Corriere della Serra'ya konuşan oyuncu, "Mali danışmanlarımız bu konuyu vergi dairesi yetkilileriyle konuşarak açıklığa kavuşturacak. Ortada dolandırıcılık yok" ifadesini kullandı. Yıldız futbolcu, iddiaların asılsızlığından emin olduğunu vurgulayarak, bugüne kadar mali danışmanlarınca kendilerine iletilen her miktarı ödediğini kaydetti. nbsp;Arjantinli futbolcu, vergi kaçakçılığı yaptığı iddiasına sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla da yanıt vererek, "Vergi yükümlülüklerimi her zaman yerine getirdiğim için yaşanan son gelişmelere çok şaşırdım" şeklinde görüşlerini aktardı. Gava kasabasının mahkemesi, savcılık tarafından 12 Haziran'da yapılan Messi ve babası Jorge'nin 4 milyon avro vergi kaçırdığına ilişkin başvuruyu kabul ettiğini duyurmuştu.

nbsp;Arjantinli Messi ve babası, sorgulanmak amacıyla eylülde mahkeme önüne çıkacak ve buradan çıkacak sonuca göre vergi kaçakçılığından yargılanıp yargılanmayacaklarına karar verilecek.

nbsp;Barcelona'nın 26 yaşındaki yıldızının, 2007 ile 2009 yılları arasında Maliye Bakanlığı'na bildirdiği gelir vergisi beyanatında usulsüzlük yaptığı ve imaj haklarından elde ettiği gelirlerden vergi kaçırdığı iddiası ile mahkemenin önüne 17 Eylül'de çıkması bekleniyor.

nbsp;Yıldız oyuncunun yargılanması ve suçlu bulunması halinde, kaçırdığıvergi miktarının yüzde 150'si oranına kadar para cezası ile 2-6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabilecek. Messi'nin maliyeyle anlaşması halinde davanın görülmemesi ihtimali de bulunuyor.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...