BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çinliler dönere
el attı

Çinliler dönere
el attı

Anadolu lezzetleri Çin’i fethetti! Dönerden mantıya, kebaptan pideye kadar birçok Türk yemeği Çin’e taşındı.



ŞANGHAY AA Çin’in Şanghay şehrinde Türk mutfağının en leziz yemeklerini Türk ustaların yetiştirdiği Çinli aşçılar hazırlıyor. Dönerden mantıya, kebap çeşitlerinden pide çeşitlerine kadar Türk mutfağının en lezzetli yemekleri hazırlanışından servisine kadar Çinliler tarafından yapılıyor. Şanghay’daki Türk restoranında Çinli aşçıların ustası Mengenli Murat Numan, 7 yıl önce geldiği Şanghay’da yetiştirdiği, Türk damak zevkini yansıtabilen Çinlilerin hızlı yol kat ederek, Türk mantısından tırnak pidesine ve kebap çeşitlerine kadar bütün yemekleri Türk gibi yapabildiğini anlattı. Çinli ustaların hepsinin bir alanda uzman olduğunu ifade eden Numan, onların Türk çıraklar gibi her alanda çalışamadığını, ama tek bir alanda uzmanlaştığını söyledi. Çinlilere ilk zamanlarda Türk aşçıları yetiştirir gibi tüm yemek çeşitlerini öğretmeye çalıştıklarını, ancak verim alamadıklarını kaydeden Numan, Çinli ustaların tek alanda bazı Türk aşçılardan bile iyi yemek hazırlardığını belirtti.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT