Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Akdağ, TGRT Haber’de açıkladı: AK Parti’de muhtemelen FETÖ’cü yok

Düzenleyen:
Bakan Akdağ, TGRT Haber’de açıkladı: AK Parti’de muhtemelen FETÖ’cü yok

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aktif siyasete dönmesiyle başlayacağı konuşulan ‘büyük temizlik’ için, “AK Parti’de muhtemelen FETÖ’cü yok” dedi. Sahte estetik tedavisi için yakın takipte olduklarını ve vatandaşlara uyanık olmaları konusunda uyarıda bulunan Bakan Akdağ, AK Parti’de ideolojik ayrışma iddialarına ilişkin de, “Bunlar suni ayrım çabaları” ifadelerini kullandı.

TGRT Haber’in konuğu olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti’de ‘ideolojik ayrışma’ iddialarına cevap verdi. Akdağ, “Biz hizmet ederken, bu hizmeti en iyi şekilde yapanlarla yolumuza devam ediyoruz. Millete hizmet edebilecek liyakat, ehliyete sahip olmak önemlidir. Diğer bütün gruplaşmaları kabul etmiyoruz. Hepimizin geçmişi ve nereden geldiği belli İnançlarımız buna müsaade etmez. Suni ayrım çabaları, yek diğerini ötekileştirme çabaları boşunadır. Biz siyaseti köşe kapmaca olarak görmüyoruz. Bunlar tasfiye edilecek, yerini şunlar alacak sözleri AK Parti’ye yakışmaz” dedi.

“CHP’nin gittiği yol, kayıp bir yol”
Bakan Akdağ, "Muhalefet değil, partileri Türk siyasetinin aktörlerinden görüyoruz. Yalnızca HDP, terörle kol kola geziyor. PKK’dan emir almadan bir şey yapamaz hâle geldi. HDP, terör baskısından kurtulabilir mi bilmiyorum; ama aksi durumda orada siyaseten bir şey konuşamayız. MHP milletin ortak değerleri, geleceği söz konusu olduğunda birleşilebileceğini gösterdi. Bahçeli, dış politika için de ‘milli refleksler’ gösterdi. Ama CHP, Türk siyaseti açısından büyük bir kayıp içinde 1950’den beri süregelen çok partili hayatta iktidar olamayan CHP, demokrasiden hiç pay almayıp demokrasiyi diline doladı. CHP, kendi yanlış yolunu terk edip gerçek bir demokrat parti olmalı Çünkü gittikleri yol, yol değil; çıkmaz sokağa ilerliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“AK Parti’de muhtemelen FETÖ’cü yok”
FETÖ’nün siyasi ayağı iddiaları ve Cumhurbaşkanı’nın aktif siyasete dönüşü ile ‘büyük temizlik’ yapılacağı yorumları için Recep Akdağ, “Mesela mevcut partiler içinde var mı? AK Parti’de muhtemelen yok. Muhtemelen diyorum; çünkü bunlar kendilerini çok iyi kamufle ediyor. Ama bizim bildiğimiz kadarıyla yok. MHP’ye nasıl nüfuz etmek istediklerini biliyoruz. Özellikle muhalif kanat, MHP’nin içine girmek için hücum ediyor. CHP’de ise genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun en yakınındakiler FETÖ’cü çıktı” dedi.

“Ölüm önemli ise 15 Temmuz’da neredeydiniz”
Türkiye’de ‘idam oylaması’ yapılması halinde Almanya’daki gurbetçi oyların engelleneceği sözlerine cevap veren Akdağ, “Almanya’nın geçmişi faşizm olduğu için sosyal demokrat kafa da faşist eğilimler gösteriyor. ABD ve Japonya’da da idam var. Almanya onlarla da ilişkilerini kessin; kesebilir mi? Referandum yapsınlar bakalım, ne çıkacak? Avrupalılar son zamanlarda çok büyük yanlışlar yapıyor. Medeni olmak için Avrupalı olmak gerekmiyor, medeni olmak için de Avrupalı olmak yetmiyor. Yeri gelince demokrasi ve insan haklarını savunuyor, yeri gelince kendi menfaatleri gereği gibi davranıyorlar. Biz 15 Temmuz’da 249 şehit verirken; neredeydiler? Bu kadar utanmazlar! Ölüm bu kadar önemliydi ise masum insanlar öldüğünde neredeydiler” ifadelerini kullandı.

“Biz takipteyiz, vatandaşımız uyanık olsun”
Bakan Akdağ, merdiven altı dudak dolgusu operasyonu hakkında konuşurken, “Biz bu tür sahtekarlıkları yakın takip ediyoruz. Ama halkımız da uyanık olsun. Estetik operasyonlar için de alternatif tedaviler için de dikkatli olmalılar” demekle yetindi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...