Türkçe, Belçika'da müfredata girdi

Türkçe, Belçika'da müfredata girdi

DÜNYA Haberleri

Belçika'nın Flaman Bölgesi'nde alınan komisyon kararı ile Türkçe; İngilizce, Fransızca ve Almancadan sonra okullarda öğretilecek yabancı diller kategorisine dahil edildi.

Belçika'da Türkçe seçmeli dersler kapsamına alındı. Flaman Parlamentosu Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen önergeye göre 2014-2015 eğitim yılından itibaren okul idareleri aralarında Türkçe, Arapça ve Japonca gibi Avrupa dilleri dışındaki dilleri öğrencilerine seçmeli dil dersi olarak verebilecek. nbsp;Belçika'nın Flaman Bölgesi'nde alınan komisyon kararı ile Türkçe; İngilizce, Fransızca ve Almancadan sonra okullarda öğretilecek yabancı diller kategorisine dahil edildi. 2014-2015 eğitim yılından itibaren dileyen liseler son iki sene Türkçeyi seçmeli ders olarak okutabilecek. Liselerde dördüncü yabancı dil olarak Avrupa dilleri dışındaki dillere izin veren Flaman Eğitim Bakanı Pascal Smet'in yasa değişikliği önergesi Parlamento Eğitim Komisyonu'ndan geçti. Aşırı sağcı Flaman Menfaati (VB) partisinin karşı çıktığı yasa değişikliği teklifine iktidardaki koalisyon ortaklarına diğer muhalefet partilerinden de destek geldi. nbsp;
FATMA PEHLİVAN ÖNCÜLÜK ETTİ
Parlamento Komisyonu'ndan Türk asıllı Flaman Milletvekili Fatma Pehlivan, genişletilmek istenen dördüncü dil müfredatına Türkçe, Arapça ve Japonca'nın dahil edilmesine öncülük etti. Pehlivan ''Türkiye ve Fas gelişmekte olan ekonomiler içinde yer alıyor. Bu ülkelerle işbirliğini güçlendirmek için ülke dillerini bilen gençlere ihtiyacımız var. Flaman ekonomisi için bir gereklilik.'' şeklinde konuştu.
Flaman Bölgesi'ndeki liselerde mecburi Fransızca, İngiltere ve Almancadan sonra dördüncü seçmeli dil olarak sadece İspanyolca, İtalyanca ve Rusça müfredatta bulunuyordu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...