Fransa, ırkçılık mağduru başörtülü kadınlara sahip çıktı

/ Kaynak: CHA
Fransa, ırkçılık mağduru başörtülü kadınlara sahip çıktı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Fransa İçişleri Bakanlığı yetkilileri, 13 Haziran'da ırkçı saldırıya uğrayıp karnındaki çocuğunu kaybeden Leyla Ö. ile görüştü.

Fransa İçişleri Bakanlığı yetkilileri, 13 Haziran'da ırkçı saldırıya uğrayıp karnındaki çocuğunu kaybeden Leyla Ö. ile görüştü. 21 yaşındaki başörtülü kadın eşiyle birlikte görüşmeye katılırken, 20 Mayıs'ta aynı bölgede saldırıya uğrayan 17 yaşındaki genç kadın ise avukatı tarafından temsil edildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada olayın çok vahim olduğuna vurgu yapılırken suçlularının bir an önce yakalanabilmesi için devletin kararlılığına dikkat çekildi. Ayrıca İçişleri Bakanı Manuel Valls'ın saldırıya uğrayan her iki bayana da destek mektubu gönderdiği kaydedildi. Toplantıda yer alan İslamofobi ile Mücadele Derneği Başkanı Abdullah Zekri de bu görüşmenin Müslümanları derinden yaralayan olayla ilgili duyulan öfkenin bakanlık tarafından duyulduğunun kanıtı olduğunu söyledi. Olayla ilgili Pontoise savcısının açtığı soruşturma ise sürüyor.

Bu arada yarın saat 15'te Fransa'daki İslamofobi ile mücadele derneklerinin olayların yaşandığı Paris'in kuzey banliyösü Argenteuil Kaymakamlığı önünde sessiz eylem yapacakları kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...