Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD öncelikli suikast listesine aldı

Düzenleyen:
ABD öncelikli suikast listesine aldı

DÜNYA Haberleri

Amerikan Savunma Bakanlığı’nın, Suriye’nin Rakka kentinde bulunduğu düşünülen İngiliz kökenli DEAŞ sempatizanı Sally Jones’u ‘hedef listesine’ aldığı ortaya çıktı.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre 49 yaşındaki Jones, Pentagon’un Suriye’de suikast listesine aldığı ‘öncelikli hedefler’ arasında yer alıyor.

2013’te din değiştirmeden önce İngiltere’de punk rock şarkıcılığı yapan Jones, DEAŞ’ın internet üzerinden yabancı üye toplamasına yardımcı oluyordu. Jones’un 2015’te ABD’nin Suriye’de düzenlediği bir hava saldırısında öldürülen eski eşi Cüneyt Hüseyin, DEAŞ adına çalışan bir hackerdı. Jones ve Hüseyin’in ABD askerlerini ve Batılıları hedef alan bir çok DEAŞ saldırısını planladığı düşünülüyor. Jones’un 11 yaşındaki oğlu Jojo’yu da ‘canlı kalkan’ olarak kullandığı söyleniyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...