Tayland bir ABD vatandaşını terör listesine aldı

Düzenleyen:
Tayland bir ABD vatandaşını terör listesine aldı

DÜNYA Haberleri

Tayland'da ABD-Tayland vatandaşı bir kişinin terör şüphelisi ve finansörü listesine dahil edildiği bildirildi.

Tayland'da ABD-Tayland vatandaşı bir kişinin terör şüphelisi ve finansörü listesine dahil edildiği bildirildi.Bangkok Post'un haberine göre, Savunma Bakanı Yardımcısı Udomdej Sitabutr, Anek Sanfran olarak bilinen ABD-Tayland vatandaşı Manoon Chaichana'nın 2015'te Bangkok'ta ceza mahkemesine yapılan el bombalı saldırının arkasındaki isim olduğu gerekçesiyle terör şüphelisi ve finansörü listesine alındığını açıkladı.

Udomdej, Adalet ve Dışişleri bakanlıklarının, ABD'nin California eyaletinde Tayland restoran zinciri sahibi Manoon'un yakalanması ve ülkeye iade edilmesi için gerekli işlemleri başlattığını belirtti.

Öte yandan Tayland emniyet yetkilileri, Manoon'un 2015'teki saldırının yanı sıra ülkede düzenlenen başka terör saldırılarının da finansörü olduğu gerekçesiyle terör şüphelisi ve finansörü listesine alındığını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...