Vali Mutlu, 'Gezi'de kaybolan yok'

Vali Mutlu, 'Gezi'de kaybolan yok'

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı eylemlerinde 9 kişinin kaybolduğu iddialarını yalanladı, 'Gezi olayları ile ilgili kayıp müracatı yok...'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar'da katıldığı bir etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul Barosu'nun Gezi Parkı olaylarında kayıp kişilerin bulunduğu iddiası sorulması üzerine Mutlu, "Bu olaya ilişkin ciddi spekülasyonlar var. Bununla ilgili bizim kayıtlarımızda Gezi olayları ile ilgili müracaat yok. Ama İstanbul'da kaybolan insanlarımız var. Bu ayrı bir konu. Belki bugün yeni müracaatlar olabilir" dedi. nbsp;Vali Mutlu, olaylarla ilgili görevden alınan polis ve zabıtaların bulunduğunun sorulması üzerine de, "İçişleri Bakanlığımız müfettişleri vasıtasıyla incelemeler var. Bizim şehrimizde 1 polisimiz açığa alınmıştır. Belediye zabıtalarından görevlilerin açığa alınması uygulaması oldu, incelemeler sürüyor. Bu süreçte yeni gelişmeler olabilir. Tahkikatlar devam ediyor" şeklinde konuştu. Vali Mutlu, Yeniköy Parkı'nda dün yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili incelemenin sürdüğü ve açıklamayı daha sonra yapacağını kaydetti. (DHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...