Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalyan kasabasına yerleşenlere teşvik parası

Düzenleyen:
İtalyan kasabasına yerleşenlere teşvik parası

DÜNYA Haberleri

İtalya'da nüfusu bitme noktasına gelen Bormida kasabasının belediye başkanı, kasabaya yerleşmek isteyenlere teşvik olarak 2 bin euro verecek.

İtalya'da nüfus kaybı sorunu yaşayan bir beldenin "hayalet kasabaya" dönüşmesini engellemek için, buraya yerleşeceklere 2 bin euro ödenmesi planlanıyor.

TEŞVİK PROGRAMI HAZIRLADI

BBC'de yer alan habere göre ülkenin kuzeydeki Liguria bölgesinde yer alan Bormida'da, nüfus yaşlanması ve iş imkanlarının kısıtlılığı gibi nedenlerle nüfus kaybı ciddi bir soruna dönüştü. Nüfusu 400'ün altına inen Bormida'nın tamamen terk edilmiş bir beldeye dönüşmesini engellemek için Belediye Başkanı bir teşvik programı hazırladı.

EVLER, 50 -120 EURO ARASINDA KİRAYA VERİLİYOR

Belediye Başkanı Daniele Galliano, ikametgahlarını buraya taşıyacak kişilere ev satın almaları ya da kiralamaları karşılığında 2 bin euro ödeme yapmayı planladığını duyurdu. Bormida'da belediyeye ait evlerin de büyüklüklerine göre 50-120 euro arası, İtalya standartlarına göre çok düşük olan ücretlerle kiraya verilmesi planlanıyor. Ev satın alacaklara ise düşük ücretlerin yanı sıra vergi kolaylıkları da öneriliyor.

FACEBOOK'TAN BELEDİYE BAŞKANINA MESAJ YAĞDI

Bu teşvik paketi henüz belediye meclisinden onay almasa da Başkan Galliano'nun Facebook hesabına talep yağmaya başladı. Galliano'ya yalnızca İtalya'dan değil, Hindistan, Kanada ve ABD gibi birçok ülkeden de mesaj geldi.

"HAVAYLA BESLENEMEM, İŞ GARANTİSİ VERİN GELEYİM"

Kimileri hemen Bormida'ya taşınmaya hazır olduğuu söylerken kimileri de buradaki iş imkanlarını sorgulamaya başladı. Bir Facebook kullanıcısı Galliano'ya, "Sevgili Belediye Başkanı, Bormida'ya taşınmaya hazırım, üstelik 2 bin euro'dan da vazgeçebilirim. Fakat havayla beslenemem. Bir ailem, iki küçük çocuğum var. Eğer bana, mütevazı da olsa bir iş garantisi verirseniz sorun yok. (ciddiyim)" diye yazdı.

BİNLERCE KÖY YOK OLMANIN EŞİĞİNDE

Öte yandan Bormida'ya taşınmaya niyetlenenlere yerel halktan, ancak stresten uzak, sakin, doğal bir yaşamı tercih edenlerin burada mutlu olabilecekleri uyarısı geldi. Denizden 420 metre yükseklikteki bu ücra beldenin doğası ve yemekleri güzel olsa da "yapılacak pek bir şey olmadığının" da dikkate alınması tavsiye edildi. İtalya'da geçen yıl yayımlanan bir raporda, nüfus yaşlanması ve iş sebepli göç gibi nedenlerle 2430 köy ve kasabanın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...