Dolar fren tutmuyor, rekor üstüne rekor kırıyor

- Güncelleme:
Dolar fren tutmuyor, rekor üstüne rekor kırıyor

Ekonomi Haberleri

FED'den gelen mesajlar sonrası rekor kıran dolarda yükselişin sürmesi üzerine Merkez Bankası yine döviz satım ihalesi açtı. Ancak dolar 1,9470 ile tarihi zirvesini yeniledi.

Merkez Bankası'nın hamlelerine rağmen dolar rekor tazeledi. nbsp;Dün ABD Merkez Bankası Fed'in kararları ardından gece 1,9420 ile tarihi zirvesini gören dolar güne 1,9385 seviyesinden başladı. nbsp; Ancak gün boyunca 1,93'ün üzerinde işlem gören dolar 1,9470'le tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı. nbsp;Dolardaki yükselişi dizginlemek isteyen Merkez Bankası, 50 milyon dolar tutarlı döviz satım ihalesi açtı. İhalenin ardından dolar 1,93 seviyesinin üzerinden 1,9250-1,93 bandına geriledi. MB'nin ihalesi sonrası düşen dolar daha sonra tekrar yükselerek 1,93'ün üzerine tekrar yükseldi. Merkez'in dünden beri yaptığı müdahelenin toplam tutarı 400 milyon doları buldu. Bu hamleler doların rekor kırmasını engelleyemedi. Fed'in bu yıl bitmeden tahvil alımlarını azaltabileceği açıklaması ardından gelişmekte olan piyasalardan sert çıkışlar devam ederken, likiditenin az olduğu gece saatlerinde 2,2539 ile yeni tarihi zirvesini gören sepet bazında TL güne 2,25 seviyesinde başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...