Rize'de İŞKUR önünde mevsimlik iş başvurusu izdihamı

Düzenleyen:
Rize'de İŞKUR önünde mevsimlik iş başvurusu izdihamı

YAŞAM Haberleri

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (ÇAYKUR) bağlı fabrikalarda daha önce ertelenen ve çay bölgesi illerinde oturma koşulu getirilen mevsimlik işçi alım başvuruları bu sabah yeniden başladı. Rize’de İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) önünde gece sıraya girenlerin sabah kapıların açılması ile içeriye girmek için hücum etmesi izdihama neden oldu.

Başvuru için İŞKUR binası önünde gece sıraya girenlerin oluşturduğu kuyruk, Sabahın ilk ışıkları ile Cumhuriyet Caddesi boyunca uzandı. Başvuru için bekleyenler İŞKUR binası girişi önünde yoğun kalabalık oluşturdu. Saat 07.30 sıralarında gelen İŞKUR güvenlik görevlileri, kapıları açarak bekleyenleri birinci kattaki kurumun merdivenlerinde sıraya alacağını duyurdu. Bunun üzerine kapıya yönelen kalabalık nedeniyle güvenlik görevlileri zor anlar yaşadı. Kapının açılmasıyla içeri girmek için birbirleriyle yarışanlar, izdihama neden oldu. İŞKUR çalışanlarının gelmesiyle başvurular alınmaya başlandı.

BAŞVURU ERTELENMİŞTİ

ÇAYKUR’un bölgedeki 47 yaş çay işleme fabrikasında 1500 mevsimlik işçi alımı yapılacağı  duyurulmuş, 4 Nisan sabahı başlayacağı açıklanan başvurular için İŞKUR önünde gece sıraya girenler, sabah saatlerinde başvuruların ertelendiğini öğrenince adeta şok yaşamıştı.

Erteleme sonrasında  Çaykur’un 4 ildeki fabrikalarına yapılacak işçi alımı için yönetmenlik değiştirildi.  Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerini kapsayan bölgesel işçi alımı için bu illerde oturma koşulu getirildi.

Değişikliğe ilişkin karar Resmi gazete’de yayınlanınca iş başvuruları illerdeki İş Kurumu Müdürlüğü’ne yapılmaya başlandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...