Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FIA'dan Merdeces ve Pirelli'ye ceza

- Güncelleme:
FIA'dan Merdeces ve Pirelli'ye ceza

FUTBOL Haberleri

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA), Formula 1 takımlarından Mercedes'e, bu sezonki genç sürücü denemelerine katılmama cezası verdi.

FIA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Ferrari ve Red Bull-Renault takımlarının itirazı sonrası Büyük Britanyalı yargıç Edwin Glasgow'un başkanlığında toplanan uluslararası mahkeme, Mercedes'in, bu sezonki genç sürücü denemelerine katılmaması kararı aldı. Mahkeme ayrıca hem Mercedes hem de yarışların lastik tedarikçisi Pirelli'ye kınama cezası uyguladı.


Mercedes takımının, 26 Mayıs'ta koşulan Monaco Grand Prix'sinden önceki 10 günlük süreçte, mevcut otomobiliyle Pirelli'nin gelecek sezon kullanmayı planladığı ürününü, İspanya'nın Barcelona kentinde gizlice test ettiğinin ortaya çıkması yarışın önüne geçmişti.


FIA'nın olaydan sonra yaptığı duyuruda, Pirelli'nin, mayıs ayının başında mevcut Formula 1 araçlarının kullanılacağı testler yapma konusunda izin istediği ifade edilmişti. Yarışların tek lastik sağlayıcısı Pirelli ile yapılan anlaşmada, "Tüm takımlara fırsat vermek kaydıyla herhangi bir takımla bin kilometrelik test yapma" maddesinin bulunduğu belirtilerek, "sportif eşitlik" ilkesi gereği mevcut araçlarla yapılacak testlerde, tüm takımların katılması durumunda yeni araçların kullanılmasına izin verildiği açıklanmıştı.


Açıklamada ayrıca, Pirelli ve Mercedes Formula 1 takımıyla yapılan görüşmelerin ardından testler hakkında ayrıntılı bilgi alınmadığı ve Pirelli tarafından tüm takımlara aynı fırsatın verileceğine dair bir doğrulama da yapılmadığı bildirilmişti.


Formula 1 yönetmeliği, takımların, düzlükte aerodinami veya genç sürücü denemeleri dışında yarış takviminde bulunan bir pistte test yapmasına izin vermiyor. Takımlar, diğer testler için ise ancak 2010 araçlarını kullanabiliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...