Bir facia daha! İki tekne battı, 250 göçmen kayıp

Düzenleyen:
Bir facia daha! İki tekne battı, 250 göçmen kayıp

YAŞAM Haberleri

Birleşmiş Milletler, Akdeniz'de alabora olan teknelerde 250'i göçmenin kaybolduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler, Akdeniz'de mültecileri taşıyan iki geminin battığını duyurdu. Gemideki 250 mültecinin kayıp olduğunu ve ölmüş olabileceğinden endişeli olduğu belirtildi. 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) yaptığı duyuruda, pazar günü Libya açıklarında bir geminin batması sonucu, 163 kişiye ulaşılamadığı ölmüş olabileceklerinden endişe edildiği bildirildi.

7 KİŞİ KURTARILDI

Gemiden 1'i kadın, 6'sı erkek olmak üzere 7 kişinin sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldığı kaydedildi. Öte yandan, açıklamaya göre, Sicilya açıklarında da 132 kişiyi taşıyan bir botun battığı, kurtarılan 50 kişinin Sicilya'daki Pozzallo kentine götürüldüğü bildirildi.

1 YILDA 1300 KİŞİ KAYIP

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin son verilerine göre, bu yıl Kuzey Afrika'dan İtalya'ya Akdeniz üzerinden geçmeye çalışan 1300 kişiye bir daha ulaşılamadı. Kayıp olarak bildirilen bu kişilerin ölmüş olabilecekleri düşünülüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...