Bülen Arınç medrese açtı

Bülen Arınç medrese açtı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fatih'te restorasyonu yapılarak hizmete sunulan Hadım Hasan Paşa Medresesi'nin açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fatih'te restorasyonu yapılarak hizmete sunulan Hadım Hasan Paşa Medresesi'nin açılışını yaptı. Restorasyonu yapılarak Yeni Dünya Vakfı'na hibe edilen Hadım Hasan Paşa Medresesi'nin açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bu ülkede bir vakıf medeniyeti yaşanmıştır. Türkiye'nin her yerinde ama Fatih'te daha çok vakıf varlıklarımız vardır. Yüzlerce yıl öncesinden, Allah'ın rızası gözetilerek hali vakti yerinde olanlar tarafından insanların ve mahlukatların istifadesi için kurduğu vakıflar vardır. Bizde bugün bunlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ne var ki geçmişte sahip çıkılmamış. Alınmış, satılmış, başka amaçlarla kullanılmış ama çok şükür bu işin bilincinde olan hükümetimiz 10 yıldan bu yana vakıflara çok önem verdi. Bu önem neticesinde bugün 3 bin 700 civarında vakıf varlığımızı restore etmiş, onarmış ve ayağa kaldırmış durumdayız. Bunun mali portresi 3 katrilyon civarında sarftır. İstihdama katkısı da 70 bin civarındadır. Bununla iftihar ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından restorasyonu yapılarak hizmete sunulan Hadım Hasan Paşa Medresesi'nin açılış kurdelesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve beraberindeki heyet kesti. Kurdele kesiminin ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve beraberindeki heyet bir süre medreseyi gezdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...