ABD'den vatandaşlarına Kuzey Kore uyarısı

ABD'den vatandaşlarına Kuzey Kore uyarısı

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına, Kuzey Kore'ye seyahat etmemeleri yönünde sert bir uyarıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığınca, "Kuzey Kore'deki ABD vatandaşlarının, gözaltına alınma ve uzun süreli hapis cezasına çarptırılma" tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığının Kuzey Kore'ye yönelik seyahat uyarısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Kuzey Kore'deki ABD vatandaşları, ülkenin kanunlarına göre gözaltına alınma ve uzun süreli hapis cezasına çarptırılma konusunda ciddi bir tehlike altında." ifadesine yer verildi.

Bu ülkede "Savaş hukuku" gerekçe gösterilerek ABD'de suç sayılmayacak birçok sebepten dolayı ABD vatandaşları hakkında sert kararlar alındığına dikkat çekilen açıklamada, Kuzey Kore ile diplomatik ilişki olmaması gerekçesiyle buraya gidenlere konsolosluk hizmeti verilemediği ve yardımda bulunulmadığı vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, son 10 yıl içerisinde 16 ABD vatandaşının Kuzey Kore'de hapis cezasına çarptırıldığı anımsatılarak, seyahat uyarısına rağmen Kuzey Kore'ye gitmek isteyen ABD vatandaşlarında herhangi bir gizlilik beklentisi olmaması gerektiği bildirildi.

Geçen hafta sonu Kim Hak-song adındaki ABD vatandaşı Kuzey Kore'de ajanlık suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...