Antalya'da sıcaklar bunaltıyor

/ Kaynak: İHA
Antalya'da sıcaklar bunaltıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Antalya'da, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken sanayide çalışan işçiler korunmak için bazı yöntemler geliştirdi.

Antalya'da, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken sanayide çalışan işçiler korunmak için bazı yöntemler geliştirdi. Hava sıcaklığının 38 dereceye ulaşması ile kentte tatil yapan yerli ve yabancı turistler sahile koşarken, bunaltıcı sıcakta çalışmak zorunda kalan işçiler kendilerince çeşitli yöntemler geliştirdi. Kimi güçlü vantilatörler geliştirerek sıcağın etkisini azaltmaya çalışırken, kimi de giysilerini pamuklu kumaşlardan seçerek sıcaktan korunmaya çalışıyor. Çocuklar ise, sıcaktan yakınsalar da su kanallarında yüzerek tatilin keyfini çıkarıyor. nbsp;Çiçekçilikle uğraşan Ramazan Hocaoğlu, sıcaktan korunmak için en önemli şeyin doğru giyim seçimi olduğunu belirterek, sıcağın etkisini azaltmak için pamuklu kumaşlardan yapılmış giysileri tercih ettiğini söyledi. Hocaoğlu, belli saatlerde dışarıda çalışmak zorunda olduğunu vurgulayarak, "Antalya sıcağı malum. Giysilerim pamuklu olduğundan rahat çalışıyorum. İşimi severek yaptığım için fazla sıkıntı çekmiyorum" dedi. nbsp;Marangoz Turgay Özkay ise "Sıcak olduğu için fazla çalışamıyoruz. Çalışmak zor oluyor ama yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.
nbsp;SICAKLARDAN KORUNMAK İÇİN VANTİLATÖR ÜRETTİLER
nbsp;Akdeniz Sanayi Sitesi'nde çalışan işçiler de bunaltıcı sıcakta çalışmak zorunda kalıyor. Hem havanın sıcaklığı hem makinelerin ısınması işçilerin çalışmasını zorlaştırıyor. Sanayide çalışan Mail Çayır normal vantilatörden farklı bir vantilatör icat ettiklerini belirterek, "Normal vantilatörler sıcak havayı üflüyor. Biz buna normal vantilatörden farklı motor taktık. Daha güçlü. Yoksa çalışamayız. Hava sıcak olduğu için demir makineler ısınıyor. Biz de bu vantilatörlerle serinleyerek çalışıyoruz" dedi.
nbsp;ÇOCUKLAR SU KANALLARINDA
nbsp;Antalya'nın denize yakın olmayan bölgelerinde yaşayan çocuklar ise sıcaktan yakınsalar da su kanallarında hem yüzerek hem serinliyor hem de tatilin keyfini çıkarıyor. Hava sıcaklığının çok arttığını söyleyen Atilla Çelik adlı öğrenci, "Deniz evimize uzak. Gidemiyoruz.Sıcak olduğu için kanala giriyoruz" dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...