Foça'da gezi teknesi battı

/ Kaynak: İHA
Foça'da gezi teknesi battı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İzmir'in Foça ilçesinde balıkçı barınağında bağlı bulunan yolcu teknesi su alarak battı.

İzmir'in Foça ilçesinde balıkçı barınağında bağlı bulunan yolcu teknesi su alarak battı. nbsp;Foça ilçesinde balıkçı barınağında bağlı bulunan 20 metre uzunluğundaki 'Mert A' adlı yolcu teknesi, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı su aldı. Yarısına kadar batan teknenin kayaya oturduğu belirtildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Büyük bir bölümü su altında kalan tekne, kullanılamaz hale geldi. Foça Liman Başkanlığı öncüğünde Foça Belediyesi Kıyı Koruma Birimi ekipleri yaşanabilecek olası bir çevre kirliliğini önlemek amacıyla özel olarak hazırlanan bariyerlerle teknenin etrafını çevirdi. Batan tekneden deniz üzerine yayılan eşyalar ise S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifinde görevli ekipler tarafından küçük bir tekne yardımı ile toplanıp karaya çıkarıldı. Sahibinin borcu nedeniyle bir banka tarafından haciz yolu ile el konulduğu için uzun süredir Foça Balıkçı Barınağı'nda bağlı bulunan teknenin bakımsız olduğu için batmış olabileceği öne sürüldü.
Liman Başkanlığı tarafından yapılacak incelemede, 'Mert A' isimli teknenin batmasında ihmal tespit edilmesi halinde tekneden sorumlu bankaya çevre kanunlarına uyulmadığı için ceza kesileceği öğrenildi. Batan teknenin denizden vinç yardımı ile çıkarılacağı belirtildi. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...