Foça saldırısı davası ertelendi

/ Kaynak: İHA
Foça saldırısı davası ertelendi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İzmir'in Foça ilçesinde askeri servis aracına yönelik düzenlenen saldırının ve olaya yardım ve yataklık eden sanıkların yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Dava, 13 Eylül 2013 tarihine ertelendi.

İzmir'in Foça ilçesinde askeri servis aracına yönelik düzenlenen saldırının ve olaya yardım ve yataklık eden sanıkların yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Dava, 13 Eylül 2013 tarihine ertelendi. nbsp;12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasının öğleden sonraki oturumu, hakkında 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis cezası istenen davanın bir numaralı sanığı Yunus Çiçek'in, kimlik tespiti yapılması ile başlandı. Sanık Çiçek'in Kürtçe savunma yapacağını söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, bir sonraki celsede tercüman hazır bulundurulmasını isteyerek savunmayı bir sonraki duruşmaya bıraktı. Mahkeme Başkanı Rahman, kimlik tespiti sırasında sanık Çiçek'e işini ve gelirini sordu. İşinin olmadığını ve devrimci olduğunu belirten Çiçek'e Başkan Rahman, devrimcilikten bir gelir verilip verilmediğini sordu. Soruya Çiçek, hayır diyerek karşılık verdi. Son olarak tutuksuz sanık Ali Yapan, savunma yaptı. Antalya'da turistik bir otelde fotoğrafçı işi yaptığını belirten Yapan, tutuklu sanık Hasan Deliktaş'ın dayısı olduğunu ve zaman zaman tanımadığı bazı şahıslarla birlikte gelip evinde kaldığını söyledi. Yapan, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, ara karar için duruşmaya kısa bir ara verdi. Daha sonra kararını açıklayan heyet, Kürtçe savunma yapmak isteyen iki sanığın eylül ayındaki celsede tercüman bulundurmalarına, Foça Belediyesi'nin ve olayda ölenlerin yakınlarının ve yaralananların davaya katılmalarına, Foça Deniz Üssü'nün davaya katılıp katılmayacağına yönelik dilekçeye cevabın Milli Savunma Bakanlığı'ndan beklenmesine, tutuklu sanıkların tahliye istemlerinin reddine karar verdi. Duruşma 13 Eylül 2013 tarihine ertelendi.
"EN AĞIR CEZAYI ALSINLAR"
Duruşma sonrası Menemen'de öldürülen çiftçilerin aileleri açıklama yaparak, sanıkların en ağır cezayı almaları gerektiğini söyledi. Öldürülerek su kanalına atılan çiftçilerden Bahri Şirin'in eşi Aynur Şirin, adaletin yerini bulmasını istediklerini söyledi. Baba Ahmet Şirin de, "Çalışan adamları tak tak vuruyorlar, bir de çıkıp mahkemede beraatlarını isteyebiliyorlar" sözleri ile tepki gösterdi. Öldürülen çiftçilerden Yusuf Kapalı'nın eşi Vesile Serap Kapalı da af istemediklerini belirterek, "Onlarla birlikte biz de öldük. Suçluyken suçsuz diyorlar. En ağır cezayı almalarını istiyoruz" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...